Hajduk svladao Široki, Pušnik o grafitima: "U Splitu se za 100 kuna može svašta napisati"

Foto: Hina

HAJDUK je pobijedio Široki Brijeg s 3:1 u prijateljskoj utakmici na Poljudu. Golove za splitsku momčad postigli su Marko Futacs u 23, Frane Vojković u 27. i debitant u bijelom dresu Deni Jurić u 92, dok je počasni pogodak za goste zabio Dino Ćorić u 39. minuti.

Trener Hajduka Marijan Pušnik prokomentirao je utakmicu, ali i grafite protiv njega i Uprave kluba, koji su osvanuli na Poljudu.

"Poruka je smiješna. Svaki igrač ima menadžera, pa bi tako mogla stajati i imena još njih petnaest. Igrače dovodi Hajduk i Mario Branco, a ne Marijan Pušnik. U Splitu se za 100 kuna svašta može napisati. Pa zašto to nije napisala Torcida na stadionu?", pita se Pušnik, koji je na pitanje zašto je travnjak loš kratko odgovorio...

"To trebate pitati nekog drugog. Do sada smo najviše radili na snazi, ovaj ćemo tjedan raditi i na bržem protoku lopte. Međutim, to je malo otežano zbog stanja terena".

"Ozbiljno smo shvatili Široki"

Hajduk je vodio s 2:0, nakon čega su gosti uspjeli smanjiti, ali je potvrda pobjede stigla u sudačkoj nadoknadi.

"Široki nije tek takva ekipa, ozbiljno smo to shvatili. Još pravimo greške u predaji lopte, malo je krut teren, to trebam reći. Ali, igra ide prema naprijed. Prije svega je važno što oni rade na treningu. Nije samo utakmica mjerilo. Marko Futacs će dobivati sve više minuta, Hamza i Kvesić će polako ulaziti u momčad", zaključio je Pušnik.

"Ne možemo sve posložiti u dva mjeseca"

Pušnik je postao trener Hajduka 2. lipnja, eliminiran je od Maccabija preko penala u play-offu Europa lige, dok je trenutačno četvrti u HNL-u i nakon sedam kola ima šest bodova manje od Dinama i Rijeke, od kojih je izgubio na Poljudu s 4:0 te 4:2.

"Ja sam zadovoljan svime što se događa u klubu. Ne može se sve posložiti u tri mjeseca. Momčad polako shvaća što hoćemo, ja se nadam da ćemo iz mjeseca u mjesec igrati bolje. Zapravo, vjerujem u to. Sada nas čeka gostovanje kod Intera u Zaprešiću i ne trebaju nam velike najave. Idemo odigrati muški i borbeno, te pokušamo krenuti sa serijom pobjeda", kazao je Pušnik, a predsjednik Ivan Kos rekao je da želi sve pobjede do kraja prvog dijela prvenstva.

"On je super čovjek, radi puno. A to što on obećava, to trebate pitati njega. Nitko neće pobijediti sve do kraja, nećemo ni mi", jasan je trener.

 

 

Pročitajte više