Pušnik: Pobjeda cijele momčadi, iako nam fale dva boda iz Zaprešića

Foto: Hina

HAJDUK je razbio Slaven Belupo s 4:0 na Poljudu, u devetom kolu Prve HNL. Momčad Marijana Pušnika ponovila je sjajnu igru od 7. kolovoza, kada je istim rezultatom u Splitu stradala Istra. 

"Netko treba obraniti, skočiti i dodati, vezni red i obrana odradili su lavovski dio posla, ovo je pobjeda cijele momčadi. U ritmu od dvije utakmice tjedno nema puno prostora za trening, sada radimo više i jače, noge su teške, ali bit će bolje", rekao je Pušnik.

Hajduk je trenutačno na četvrtom mjestu sa 17 bodova, dva manje od Dinama i Osijeka, tre tri od lidera Rijeke. 

"Nakon odigrane prve četvrtine prvenstva, fale mi dva boda iz Zaprešića. Tu smo gdje jesmo, to što smo prosuli i nema veze. Pred nama je sada Jalžabet, a Kup je uvijek opasan zbog iznenađenja. No, mi idemo na pobjedu", najavljuje Pušnik.

Said: U utrci smo za naslov

Ahmed Said zabio je prva dva gola za Hajduk u 37. i 71. minuti.

"Ušli smo malo lošije u utakmicu, ali nakon prvog gola smo zaigrali bolje, posebno u drugom poluvremenu. Uhvatio sam golmana na krivoj nozi, mogao je i bolje reagirati, ali to nije moj problem. Postigao sam sličan gol kao u Tel Avivu, sretan sam zbog gola, ali još i više zbog tri boda, što nas ostavlja u utrci u prvenstvu. Također, sretan sam što su zabili golove čak tri napadača, uz mene i Ante Erceg i Marko Futacs. Nekad treba imati i sreće, protiv Intera je nismo imali, nije nam sviran ni penal na Bašiću", poručuje Said.

Erceg: Nadam se da ćemo ovako nastaviti

Ante Erceg je do sada postigao pet golova, a protiv Belupa je zabio u 74. minuti.

"Belupo je dobra momčad, uzeli su bod Dinamu, ali mi smo bili strpljivi, gol ih je otvorio a onda je bilo puno lakše. Za nas je ova pobjeda važna jer se želimo priključiti vrhu ljestvice. Momčad je odlična, stvarno uživam igrati s njima, sjajno se osjećam i to je rezultat dobrih igara i golova. Nadam se da ćemo tako i nastaviti", kazao je Erceg.

Futacs: Dug je put od ozljede do prvog gola

Točku na i stavio je u 88. minuti Futacs, koji je večeras postigao prvi gol za Hajduk u službenim utakmicama. 

"Dug je put bio od ozljede do prvog službenog gola, još i duži nego što sam očekivao. Nadam se da je ovo dobar start, jer se nije lako vratiti. Fizički sam zdrav, no zbog straha više se oslanjam na zdravu nogu, a onda se dogodi poneka sitnija ozljeda koja mi remeti ritam. Nadam se da će ti problemi uskoro proći i da ću biti zdrav i da ću igrati u kontinuitetu", rekao je Futacs.

Kopić: Momčad je destabilizirana

Sa druge strane Slaven Belupo već 28 godina nije pobijedio na Poljudu, a upisao je i četvrti poraz u nizu.

"Hajduk je kaznio sve naše pogreške, ovo nam je četvrti poraz u nizu, momčad je zbog svega destabilizirana i nije nam lako, kako meni kao treneru, tako i momčadi, ali dat ćemo sve od sebe da se izvučemo iz ove situacije. Ja kao trener vjerujem u znanje i rad, a ne u tradiciju. Tradicija ne dobiva utakmicu, niti smo je mi izgubili zbog tradicije, nego zbog naših grubih pogrešaka. Realno, Dinamo i Rijeka su kvalitetom gore, Hajduk isto tako, Osijek je napravio iskorak, a mi smo krenuli ispočetka. Kad se sve zbroji i oduzme, ovo je realna slika", jasan je trener Željko Kopić.

 

Pročitajte više