Pušnik: Nismo briljirali, ali nismo bili ni loši

Foto: Hina

HAJDUK je svladao niželigaša Jalžabeta s 6:0 i izborio plasman u osminu finala Kupa, gdje će igrati protiv Solina u gostima.

"Čestitke momčadi na ozbiljnoj utakmici, svaka čast domaćinima na gostoprimstvu i borbi. Lijep doživljaj i nogomet. Razlika u kvaliteti postoji, ali Jalžabet se borio, a vratar je briljirao," rekao je trener Marijan Pušnik, pa pohvalio Hamzu Barryja

"Moji momci su uzeli utakmicu ozbiljno. Samo neka ovako nastave. Nije da smo nešto briljirali, ali nismo bili ni loši. Hamza Barry pokazuje nešto više, ali to ne znači da se i ostali nisu trudili. On je taj koji ima ideju i koji pokazuje da zna nogomet".

Mađar Marko Futacs nastavio je zabijati. On je protiv Jalžabeta postigao dva gola.

"Futacs je dao dva gola, ali mogao je i više. Na treningu puno bolje radi i više trči. On je samo kotačić u cijelom mozaiku. Još više želim igru prema naprijed, više centaršuta i više udaraca prema golu. Toma Bašić koristi prilike koje dobiva, ali još je zelen. Ponekad griješi kao zadnji vezni igrač, ponese ga lopta, odlazi sa svoje pozicije", kazao je Pušnik.

Na drugoj strani trener Jalžabeta Damir Lacko smatra da je utakmica protiv Hajduka nagrada za njegovu momčad.

"Igrali smo koliko smo mogli. Kvaliteta je bila očito na strani Hajduka. Mi smo ovim napravili uspjeh i utakmica protiv Hajduka je bila nagrada. Posebne čestitke mom vrataru koji je imao izvanredan dan," naglasio je Lacko.

Pročitajte više