Pušnik: U dva tjedna zabili smo 16 golova, pa to ne možeš ni djeci dati na ulici

Foto: Screenshot

HAJDUK je razbio Cibaliju na Poljudu s 6:1 i ostvario treću pobjedu u posljednje četiri utakmice u prvenstvu. Trener Marijan Pušnik zadovoljan je nakon velike utakmice koju je odigrala njegova momčad.

"Za nama je lijepa i ugodna večer. Kako za navijače, tako za mene i stručni stožer. Čestitke igračima na vrlo dobroj igri u drugom poluvremenu. Posljednjih dva tjedna smo zabili 16 golova, a to ne možeš dati ni djeci na ulici. Međutim, nema euforije. Treba ostati skroman. Moramo još više i kvalitetnije raditi, to ponavljam iz tjedna u tjedan i tu nema puno filozofije", rekao je Pušnik.

"Morao sam podviknuti na poluvremenu"

Splitska momčad imala je 1:1 na poluvremenu, a drugom je uspjela zabiti čak pet golova. 

"Morao podviknuti na poluvremenu, što mi nije bilo lako, ali su igrači nakon toga puno ozbiljnije shvatili utakmicu i više smo igrali okomito. Bilo je centaršuteva, akcija, ulazilo se između linija. Posljednjih 15-20 minuta bilo je ugodno gledati svoju momčad. Također, veseli me pristup onih koji su ušli. Iako je Tudor u posljednje tri utakmice bio dobar, danas je imao odličan odnos i moram ga pohvaliti pred svima, kako bi ostali shvatili da tako treba. Nije važno igra li neki igrač pet ili 15 minuta, već mora dati srce za Hajduk dok je na terenu", naglasio je Pušnik.

"Futacs, Said i Ohandza pokazuju da je to to"

Franck Ohandza postigao je dva, a Marko Futacs i Ahmed Said po jedan gol protiv Cibalije. 

"Raduje me kad napadači zabijaju, ali još više raduje kad cijela momčad igra dobro, jer netko mora i napadačima dodati loptu, centrirati, napraviti priliku. Trebaju nam bolji centaršutevi, završnice. Ipak, mislim da Futacs, Said i Ohandza pokazuju da je to to, a pridodaju se i ostali", smatra trener Hajduka.

Poruka uoči Dinama: "Puno smo ozbiljnija momčad"

Momčad iz Splita igrat će u sljedećem kolu protiv Dinama u Zagrebu 2. listopada, a na Maksimiru želi ispraviti težak poraz s Poljuda 4:0.

"Uoči utakmice s Dinamom ne vidim nikakvu euforiju, ali poručujem da smo puno ozbiljnija momčad i da smo dužni puno bolje odigrati nego u onoj prvoj utakmici. Također, veliko hvala našim navijačima, koji su nas danas bodrili od prve do posljednje minute i svaka im čast", zaključio je Pušnik.

Pročitajte više