Putin spasio od propasti bivši klub Hrvoja Vejića


   
RUSKI premijer Vladimir Putin spasio je ruskog nogometnog prvoligaša Toma iz Tomska od nagomilanih financijskih dugova koji su prijetili klubu.

Bivši klub hrvatskog braniča Hrvoja Vejića, koji duguje svojim igračima i osoblju za plaće oko 200 milijuna rubalja (6.42 milijuna dolara), je pisao ruskom premijeru Putinu i predsjedniku Dmitriju Medvedevu i zatražio od njih pomoć u kriznoj situaciji. Tražili su oko 400 milijuna rubalja, koliko je potrebno da se klub spasi od bankrota.

Predsjednik Ruskog nogometnog saveza Vitalij Mutko potvrdio je da su premijer i predsjednik svojim utjecajem isposlovali da sedam velikih tvrtki uloži u sibirski klub oko 300 milijuna rubalja, dok bi se ostatak novca slio od manjih regionalnih tvrtki.

Isto tako Mutko je upozorio ostale ruske klubove da se ne nadaju sličnoj vladinoj pomoći. "Bio je to jedinstven dogovor i ostali klubovi ne smiju u njemu vidjeti trend", rekao je Mutko.

Tom Tomsk se Putinu simbolično odužio darivanjem klupskog šala, kojeg mu je osobno uručio kapetan Sergej Pareiko, objavio je klub na svojim internet stranicama.

Globalna financijska kriza pogodila je velik broj ruskih profesionalnih klubova u svim sportovima, a mnogi su se drugoligaški nogometni klubovi već ugasili.

Pročitajte više