TRANSFERI

Quaresma ide u klub koji je prošle sezone skoro ispao iz lige

Foto: EPA-EFE

RICARDO QUARESMA više nije igrač Besiktasa.

Sjajni Portugalac kojega je "luda glava" stajala veće karijere potpisao je za turskog prvoligaša Kasimpasu koja je prošle sezone skoro ispala iz prve lige.

Nije najbolje startala ni ove sezone budući da je u prva dva kola osvojila samo jedan bod. Quaresma je stigao kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s Besiktasem, koji ga više nije želio. Ugovor s Kasimpasom je potpisao na godinu dana s opcijom na još jednu.

Ricardo Quaresma je kao mladi igrač bi jedna od najvećih portugalskih nada. Briljantan tehničar, u srpnju 2003. otišao je iz Sportinga u Barcelonu za 6,5 milijuna eura i nitko nije očekivao da će u karijeri promijeniti čak 11 klubova. Barcelona ga nije mogla trpjeti i godinu dana kasnije prodala ga je u Porto za šest milijuna eura. To je bilo najbolje razdoblje u Quaresminoj karijeri budući da je u Portu u 216 utakmica upisao 49 golova i 56 asistencija.

Porto ga je 2008. godine prodao Interu za 25 milijuna eura, no tamo se nije iskazao pa je završio na posudbi u Chelseaju. Inter ga je 2010. prodao Besiktasu za koji je igrao odlično, ali je po isteku ugovora otišao u Al-Ahli. Onda je kao slobodan igrač otišao u Porto pa se nakon jedne sezone za 1,2 milijuna eura vratio u Besiktas, koji ga sad, u njegovoj 36. godini, više ne želi.

Pročitajte više