LIGE PETICE

Quarterback Luca: Mali Zidaneov ovako je oduševio Bernabeu

Screenshot

LUCA ZIDANE, mladi (20) golman Reala, sezonu je počeo kao četvrti vratar prvaka Europe. Očevim povratkom na trenersku funkciju promoviran je u prvog.

Zidane senior sina je barem na jedan meč učinio prvim izborom. Tako ga je nagradio za dobre partije koje pruža u rezervnoj momčadi Castilli. Luca je drugi nastup kao golman seniorske momčadi i prvi na Santiago Bernabeuu imao u 29. kolu La Lige protiv posljednjeplasirane Huesce. I krenulo mu je očajno, primio je gol iz prvog udarca na vrata. Do kraja utakmice dobio je još jedan. Nitko ga ne krivi za te zgoditke, ali Benzema je u 89. minuti omogućio da mali Zizouov premijeru na Realovom stadionu pamti po pobjedi, kada je zabio za 3:2.

Luca Zidane istaknuo se dobrim izlascima na visoke lopte i prije svega sjajnim baratanjem loptom s nogama. Oduševio je u 32. minuti, kada je odličnim proigravanjem s gola na gol uposlio 80 metara udaljenog suigrača Brahima i gurnuo ga u gol priliku. 

Navijači Reala i španjolski novinari prokomentirali su da je ovako daleko i precizno proigravanje Luce Zidanea bilo u stilu quarterbacka američkog footballa. 

Pročitajte više