R. Kovač: I dalje me boli isključenje protiv Engleza i 1:4

ROBERT KOVAČ bi u narednim mjesecima trebao odlučiti što dalje - najavljeni prestanak karijere ili još jedna godina u Dinamu. Zbog godina (skoro 36) i nagomilanih ozljeda, trener Jurčić mu malo gleda kroz prste, kaže kako će svog glavnog obrambenog igrača dozirati i štedjeti. Kako na utakmicama, tako i na treninzima.

"Drago mi je čuti da ne moram na svaki trening, ostat ću onda s vama na kavi do navečer (smijeh)... Činjenica je da na treninzima više ne mogu postati bolji igrač, no potrebni su mi za održavanje snage i kondicije. Ali imam još volje za nogometom", rekao je Kovač u razgovoru za Jutarnji list dodavši:

"Leđa mi dan-dva svakog tjedna stvaraju probleme, zato ću po povratku iz Turske na dan i pol u München kod svog specijalista i kiropraktičara. Nadam se da me neće boljeti kad prestanem s nogometom."

"Još nisam odlučio kako dalje"

Na pitanje hoće li produljiti ugovor s Dinamom, Kovač nije htio dati egzaktan odgovor.

"Nisam nikad rekao da bih produžio ugovor do 2011. Niti da ne bih. Želim ovog proljeća s Dinamom obraniti prvenstvo i Kup, pa u svibnju vidjeti što dalje..."

Ukoliko donese odluku o kraju karijere, Robi će se prije svega posvetiti obitelji.

"Prvo se moram dobro odmoriti šest mjeseci i posvetiti obitelji, ova razdvojenost, kad smo na pripremama, sve mi teže pada. Vidimo se preko Skypea, ali nije to to. Mogao bih biti sportski direktor ili menadžer, kao mnogi njemački nogometaši. Brat mi je isto tako razmišljao, ali eto, dobio je ponudu da bude trener pa je prihvatio izazov, dobro će mu doći i licenca naše Akademije. No, ja sigurno neću biti trener", objašnjava reprezentativac.

"Još peče poraz od Engleza"

Kovač se na kraju osvrnuo i na ždrijeb kvalifikacija za Euro 2010.

"Favoriti smo, bez daljnjega. U prošlom ciklusu imali smo nesreće s kartonima i ozljedama, ako će ovaj puta sve biti normalno, s obzirom da su nam i mladi stasali, trebali bismo biti prvi", zaključio je Kovač razgovor za Jutarnji list dodavši:

"Još me boli onaj poraz protiv Engleske 1:4. Da nisam isključen, sve bi bilo drugačije i za mene i za reprezentaciju."

Pročitajte više