TRANSFERI

Rabiot konačno odabrao klub, Barcelona mu mora platiti penale

Foto: EPA

ADRIEN RABIOT ne silazi s europskih nogometnih naslovnica ovoga ljeta, ali sada se čini da cjelokupna sapunica oko njegovog napuštanja Paris Saint-Germaina konačno dobiva epilog.

Podsjetimo, zato što je mlad (24) i ne traži plaćanje odštete, žele ga Barcelona, Manchester United, Tottenham i Juventus. I dok su se pregovori s prva tri kluba prekinuli zbog nebuloznih zahtjeva mame i sina Rabiot, oni s najboljim talijanskim klubom su u završnoj fazi.

"Juventus je veliki klub. Istina, razgovaramo!"

Rabiot je iz talijanskog odmarališta Porto Ercole, u kojem ljetuje s majkom, u razgovoru za Corriere dello Sport i Tuttosport izjavio: "Juventus je veliki klub za koji bi svako volio igrati. Istina je, razgovaramo."

Prema najnovijim informacijama iz Italije, Stara dama je spremna razmaženoj zvijezdi kojoj majka vodi karijeru ponuditi čak sedam milijuna eura godišnje plaće. Sky Italia piše da je višemjesečna želja Barcelone sada najbliže odlasku u Torino.

Barcelona mora platiti penale za kršenje dogovora

Ono što je zanimljivo u ovoj priči jest da će Katalonci ipak morati platiti penale, i to samome igraču. Naime, prije par mjeseci, piše Sky Italia, katalonski klub je sastavio predugovor s igračem PSG-a oko prelaska na Camp Nou.

Ali kasnije su se iz pregovora povukli te će morati platiti penale zbog nepoštivanja dogovora.

Udaljen iz momčadi, zabranjen mu pristup svlačionici PSG-a, praktički propustio cijelu sezonu

Ostaje vidjeti kako će se mamin razmaženi sin snaći u Juventusu gdje dolazi kao drugi besplatni nogometaš nakon Aarona Ramseyja, pogotovo jer je iza njega praktički cijela sezona pauze. Trener PSG-a Thomas Tuchel ga je sredinom sezone kaznio udaljavanjem iz prve momčadi, dobio je zabranu pristupa svlačionici, a u prvom dijelu sezone se nije baš naigrao.

Sakupio je tek 20 nastupa u kojima je uspio postići jedan i namjestiti dva gola.

Pročitajte više