Radić: Nije istina da je Savez zaobilazio Repešu

NAKON ugodne večere u Bologni na kojoj je izaslanstvo HKS-a razgovaralo s Jasminom Repešom, Hrvatskom se proširila vijest da imamo novog izbornika. Trener Climamija i jedan od najuvaženijih eurospkih košarkaških stručnjaka nekoliko je dana bio nedostupan novinarima, jer je kako tvrdi, imao prvenstvenu utakmicu, pa bi svaka izjava za medije bila odraz neprofesionalnosti.

U sličnom tonu govorio je i Danko Radić kada smo ga upitali ne bi li mu ipak bilo draže da Neven Spahija nije napustio izborničku klupu.

"Moramo biti profesionalni, to je osnov svega. Nema meni što biti draže ili bolje, posao je takav kakav je. Neven se strašno istrošio posljednja četiri ljeta, došlo je do velikog zasićenja, a o obitelji da ne govorimo. Sada je tu i klub, počeli su se nizati dobri rezultati, stoga ga u potpunosti razumijem." - kazao je Radić u razgovoru za Index.hr.

"Osobno ću još jednom, najvjerojatnije oko 15. siječnja otići u Bolognu, kada bi s čelnicima Climamija trebao razraditi detalje u vezi s Repešinim angažmanom. U biti se sve zna, Repeša je pristao, ostatak je stvar papirologije." - dodao je predsjednik Saveza.

Kad Radić kaže da Repeša još čeka službenu potvrdu čelnika kluba, tu zapravo misli na završnu riječ Giorgia Seragnolija, alfe i omege vodećeg kluba u talijanskom prvenstvu. No, sam Repeša tvrdi kako sa Seragnolijem ne bi trebalo biti nikakvih problema.

A što Repeša kaže na probleme koje je nekada imao s aktualnim predsjednikom Saveza? Nije tajna da je Jasko uvijek stajao negdje po strani, zlobnici bi rekli da ga je vlast zaobilazila u širokom luku. Iako u Europi pa i šire slovi kao jedan od najvećih košarkaških trenera, Hrvatima je bio dobar i kao pomoćnik Ace Petrovića.

Repeša će reći da zbog dobrobiti košarke davne nesuglasice treba ostaviti sa strane, Radić, pak, da nesuglasica nikaka nije niti bilo. Usput će tiho promrmljati svoju najdražu floskulu o profesionalnosti.

"Repešu nikada nitko nije zaoblizio, jednom je bio zauzet, jednom je igrao ulogu pomoćnika Aci Petroviću. On mora biti svjestan da je ispred njega veliki izazov, ali vjerujem da će se snaći te da će profesionalno odraditi svoj posao." - zaključio je Radić u razgovoru za Index.

D.R.

Pročitajte više