Radimir Čačić ponudit će ostavku u teniskom savezu!

"U UTORAK na sjednici HTS-a ponuditi svoju ostavku na mjesto predsjednika ", rekao je Radimir Čačić u emisiji Aleksandra Stankovića, dodavši i to da će se iz politike povući samo ukoliko bude pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu, zbog automobilske nesreće koju je skrivio u Mađarskoj, a u kojoj su poginule dvije osobe.

"Formalno mislim da nema razloga da ljudi u Savezu traže moju smjenu. No, ako je tako, to će se dogoditi. U utorak će biti sastanak i tamo ću ponuditi ostavku."

Smjenu Radimira Čačića zatražio je i Hrvatski olimpijski odbor.

"Bilo bi najbolje da se Čačić što prije povuče sa svojih položaja u Hrvatskom olimpijskom odboru i Hrvatskom teniskom savezu", mišljenje je odvjetničkog tima koji je na zamolbu predsjednika HOO-a Zlatka Mateše napravio "procjenu štete".

Naime, iz HOO-a se boje da bi Čačić mogao nepovratno oštetiti ugled hrvatskog sporta zbog prometne nesreće koju je izazvao.

Radimir Čačič bio je sedmi predsjednik HTS-a, a na to je mjesto došao 2002. godine, kao jedini kandidat. U njegovom mandatu hrvatska Davis Cup reprezentacija osvojila je prestižno natjecanje, ali je Čačić nizao i neke loše poteze, poput kalkuliranja i na koncu loše organizacije meča s Česima u Poreču.

Ukoliko Čačićeva ostavka bude prihvaćena otvorit će se utrka za njegovog nasljednika. Da je otišao u mirovinu, Ivan Ljubičić bio bi legitiman kandidat. Bi li se posla uhvatio Goran Ivanišević? Ostaje vidjeti tko će biti osmi predsjednik nakon Šarinića, Bicka, Malčića, Bulića, Rizvanbegovića, Letice i vrlo vjerojatno - Čačića.

Pročitajte više