Rađa noćas pravi Divcu društvo u Kući slavnih: ''Ni ja ni on još ne vjerujemo''

Foto: Dino Rađa

TOČNO godinu dana nakon što je u košarkašku Kuću slavnih u američkom Springfieldu primljen Dino Rađa, još jedan član legendarne juniorske postave jugoslavenske košarkaške reprezentacije iz Bormija 1987. zaslužio je tu čast.

Vlade Divac će noćas postati košarkaški besmrtnik, a legendu srpske košarke u Kuću će uvesti Jerry West. Naime, pravilo je da svakog novog stanara Kuće slavnih u nju uvede jedan stari, a Divac se odlučio da to bude čovjek s logotipa NBA lige.

Dino Rađa večeras je također u Springfieldu, gdje pravi društvo i pruža potporu svom bivšem suigraču i velikom prijatelju.

Rađa nam se kratko javio s prvim dojmovima.

''Nevjerojatan je osjećaj vratiti se ovdje. Otkako sam sletio prema meni se ponašaju kao da sam najveća zvijezda. Čim vide prsten Kuće slavnih respekt je ogroman i sva su mi vrata otvorena'', kazao nam je Dino pa je rekao da se Divac osjeća baš kao i on prije godinu dana - kao da sanja:

''Presretan je, ali zbunjen. Ništa mu nije jasno. Ne vjeruje, kao što ja još ne vjerujem da sam u Kući slavnih. Morao sam doći vidjeti je li moja slika na počasnom mjestu da se uvjerim da sve ovo nije samo san.''

Divac se Lakersima priključio 1989. i u NBA-u je igrao do 2004. Zabilježio je preko 10.000 poena, 9000 skokova, 3000 asistencija i 1500 blokada.

Izabran je u prvu rookie momčad 1990., a u All-Star momčadi igrao je 2001. S Jugoslavijom i Srbijom je osvojio sve što se može osim olimpijskog zlata. U FIBA-inoj Kući slavnih je od 2010., a njegov broj su umirovili Sacramento Kings, u kojima je sada generalni menadžer.

Pročitajte više