Rađa otkrio zašto je baš Skelin naslijedio Acu i najavio promjene: "Savez je dosad služio za prodavanje kave"

Foto: Igor Soban/Pixsell

HRVATSKA je i službeno dobila novog izbornika. Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza i Dino Rađa, šef Stručnog savjeta, predstavili su novog izbornika Ivicu Skelina.
 
On je na toj poziciji naslijedio Acu Petrovića koji se sporazumno razišao sa Savezom nakon debakla na Europskom prvenstvu i teškog poraza od Rusije. 
 
"Osim sa Skelinom razgovarali smo i s Antom Nazorom, ali nije bilo smisla novog čovjeka uvoditi u sustav. Skelin poznaje igrače i lakše će mu sve to biti preuzeti na sebe", rekao je Vranković.
 
I Rađa je potvrdio da je Skelinova prednost što poznaje sustav.
 
"Skelin je od strane Saveza postavljen za pomoćnika Aci, a ovo je nagrada za njegov rad. Morali smo reagirati brzo i morali smo krenuti u novom smjeru. Razlog ovakve odluke je činjenica da je Skelin bio s reprezentacijom, bio je pomoćnik, upoznat je sa situacijom, unutra je i vjerujemo kako će se lakše prilagoditi situaciji."
 
A novi smjer je?
 
"Moramo mijenjati hrvatsku košarku od mladih kategorija i moramo paziti na naše trenere jer oni grade igrače. Sustav je bio građen na podobnosti prije nas, Savez je služio za prodavanje kave, ali tome više neće biti tako."
 
Skelin: Čeka nas smjena generacija
 
Novi izbornik najavio je smjenu generacija.
 
"Moramo dovesti još šest, sedam igrača koji mogu parirati i biti pomoć. Oni koji su bili u konkurenciji za reprezentaciju, ali nisu bili značajni, sada bi mogli biti", poručio je Skelin. 
 

Pročitajte više