Dino Rađa: Neven Spahija se pokenjao po nama

Foto: Index 

DINO RAĐA, prvi čovjek struke u hrvatskoj košarci i predsjednik vrhovnog tijela, Stručnog savjeta HKS-a, priznao je danas kako da je misija pronalaska izbornika reprezentaciji trajala neočekivano i neplanirano dugo. 
 
> Aco spašava reprezentaciju koju nitko nije htio
 
Kazao je da Savez nije očekivao obijenicu Kutxe Laboral za povratak Velimira Perasovića. Drugim riječima, da su samo četiri mjeseca prije početka kvalifikacijskog turnira za Igre u Riju u panici tražili alternativu za Perasa, jer plan B zapravo nisu ni imali.

 
Kada je iz Baskije stiglo odlučno NE, Rađa i društvo krenuli su u očajničku potragu za izbornikom, koja se tek danas okončala imenovanjem sveprisutnog Ace Petrovića.
 
Gotovo da nema imena kojim se nije špekuliralo u toj potrazi. Bio je tu i stalni kandidat, bivši hrvatski izbornik, a sada pomoćni trener Atlanta Hawksa, Neven Spahija. Međutim, Spahija se zahvalio rekavši da ga se HKS kasno sjetio. 
 
"Žao mi je što je Savez izgubio vrijeme jer se već i prije dva mjeseca znalo da Peras neće moći", rekao je Spahija. 
 
Dino Rađa je nesporazum sa Spahijom nakon današnje presice prokomentirao je na izrazito zanimljiv način, vidno razočaran i pogođen odnosom Nevena Saphije. Na press konferenciji u Savezu bila je i naša kamera. 
 
''Zvali smo i Spahiju, no pokenjao se po nama. Najlakše je biti general poslije bitke"; kazao je Rađa nakon službenog dijela "programa" u Savezu.

Pročitajte više