Radni vikend uprave Spursa: Čarli stiže umjesto Huttona

"MOGU samo reći da je istina sve što se pisalo. Htio sam otići u Tottenham, sve je bilo spremno, ali neke oklonosti nisu dopuštale...", govorio je Vedran Ćorluka hrvatskim novinarima nakon prijateljske utakmice sa Slovenijom u Mariboru.

Pokušao je objasniti sve ono što se posljednjih tjedana događa na relaciji Tottenham - Manchster City, no situacija je ipak previše komplicirana. Naš je reprezentativac odradio liječnički pregled i dogovorio prelazak na White Hart Lane, no onda je menadžer Cityja Mark Hughes stao na rampu. Prijetio je odlaskom u slučaju da Ćorluka ode, Tottenham je  s druge strane prijetio arbitražom. Nije se radilo, dakako, samo o Ćorlukinom slučaju: Hughes je izgubio tlo pod nogama kada je shvatio da klub olako pušta igrače iz doba vladavine Svena Gorana Erikssona. Ili bolje rečeno, da su zahvaljujući Shinawatrinim dugovanjima financijski zamrznuti, a to je daleko od plana koji je Hughes zacrtao po dolasku u "plavi dio" grada.

Čarli potpisuje prije ponedjeljka?

I dok u Cityju vlada status quo, u redovima Spursa bit će vrlo zanimljivo tijekom ovog vikenda. Prema riječima sportskog direktora Damiena Comollija, očekuje se da će nekoliko ugovora biti sklopljeno prije ponedjeljka, a jedan od igrača koji će se obvezati na vjernost je upravo Vedran Ćorluka! Kada direktor Spursa emitira vijest o definitivnoj kupnji našeg reprezentativca, onda bi to trebala biti garancija. No, jednom su Spursi već ispali smiješni, valjda neće i drugi put.

Juande Ramos od prvog je trena odlučan; želi Ćorluku u momčadi, baš kao što je nekada inzistitrao na Luki Modriću. Prostor za Čarlija otvorio se nakon što je Hughes u Cityju dobio Pabla Zabaletu, argentinskog reprezentativca. Desni bek stigao je iz Espanyola za osam milijuna eura. Ćorluka bi trebao biti drugo defanzivno pojačanje Spursa kojima sezona nije krenula bajno. Prije je stigao vratar Heurelho Gomes, dok su se u ofenzivi nanizala sjajna imena; Modrić, Dos Santos, Pavljučenko, Bentley...

Ćorluka bi kod Ramosa trebao također zaigrati na mjestu desnog beka, obzirom da Alan Hutton i dalje ima problema s ozljedom (desno stopalo) i nije odigrao nijednu prijateljsku utakmicu, niti je startao u Premiershipu. Kupnja Ćorluke sugerira da Hutton neće tako skoro dohvatiti pravu formu, jer u tom slučaju Zokora ili Gunter mogli bi uskočiti na njegovo mjesto.

Berbatov se oprostio sa suigračima

Vrlo blizu ostvarenja je i dogovor s veznjakom Sportinga Miguela Velosoa. Prije ponedjeljka, navodi Guardian, trebao bi se finalizirati i slučaj Dimitra Berbatova; on će postati novi igrač Mancheser Uniteda, pitanje je samo za koju cijenu. Spursi traže 30 milijuna funti, United nudi pet milijuna manje.

Berbatov je viđen kako se jučer pozdravlja sa suigračima u trening kampu u Essexu, a njegovom imena nema niti na popisu igrača koji konkuriraju za susret s Chelseajem. Zamjena je već stigla: Roman Pavljučenko obavlja liječničke preglede, nakon čega će uslijediti potpis ugovora vrijednog 12 milijuna funti.

I dok Dimitrar Berbatov sanja transfer iz Tottenhama u Manchester United, njegovi suigrači iz Tottenhama sve teže pronalaze dobre riječi za njega. Tako ga je Jahnatan Woodgate prozvao kroz medije;

"Dečki se trude, daju sve od sebe, vuku jedan za drugoga i rade napornije no ikada. A, kakvu on poruku šalje? Da sam ja u pitanju, trudio bih se maksimalno sve do trenutka do kada se moj eventualni transfer ne bi realizirao", kaže Woodgate.

"Čak i da nisam zadovoljan, čak i da želim otići, ne bih to napravio na takav način. Dao bih sve od sebe dok god sam ovdje, tako sam odgojen"

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više