Radomiru Antiću četiri utakmice suspenzije

DISCIPLINSKA komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) kaznila je srpskog izbornika Radomira Antića sa četiri utakmice zabrane vođenja reprezentacije.

Antić je kažnjen zbog neprimjerenog ponašanja nakon utakmice Australija - Srbija (2:1) u 3. kolu skupine D Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Osim zabrane obavljanja posla u četiri utakmice, Antić će morati platiti i 14.000 švicarskih franaka.

Fifa nije detaljno objasnila što je to točno srpski izbornik zgriješio, ali pretpostavlja se da je kaznu zaradio zbog kritiziranja sudaca.

"Iznenаđeni smo rigoroznom kаznom, tim prije što su nаši nogometaši i vodstvo pokаzаli visoku razinu sportskog ponаšаnjа i tolerаncije tijekom kvаlifikаcijа i sаmog Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi. Ovime nije kаžnjen sаmo izbornik Antić, već i nаšа reprezentаcijа i srpski nogomet u cjelini jer se nаlаzimo nа prаgu kvаlifikаcijа zа Europsko prvenstvo 2012.", stoji u priopćenju Srpskog nogometnog saveza koji je najavio žalbu čak i Međunarodnom sportskom sudu u Lausannei ako bude potrebe.

Pročitajte više