RAI: Kovač pripremio senzacionalnu razmjenu - buntovnik za novog Messija

Foto: EPA

JAMES RODRIGUEZ ne skriva da ne podnosi svog trenera u Bayernu.

Podsjećamo, ratuje s Nikom Kovačem zato što se ne može probiti u momčad Bayerna pored veterana Robbena i Riberyja, pretplaćenih na mjesto u momčadi. Tijekom Bayernove krize krajem rujna i početkom listopada, kolumbijski je as odmah nakon domaćeg remija s Ajaxom u Ligi prvaka bijesan izjurio iz svlačionice, a prema pisanju njemačkih medija prije toga je Kovaču poručio: "Nije ti ovo Frankfurt." James dakle nema osobito mišljenje o Kovačevim trenerskim vještinama pa mu je navodno dao savjet da bi se trebao držati kluba koji je njegove razine, a ne uskočiti u prevelike cipele u Bayernu.

Naravno, dok je god Kovač trener u Bayernu, njegova je zadnja, a Jamesu ostaje da ga igrama uvjeri da je pravi čovjek za detronizaciju nedodirljivog dua Robbery.

Nakon spomenutog crnog niza od četiri utakmice bez pobjede, Kovač se za sada riješio pritiska jer je zaredao s četiri pobjede, koje je pokvario subotnjim remijem protiv Freiburga. U kojem je James odigrao cijelu utakmicu. I to nakon što su prošlog tjedna Nijemci pisali da je zatražio hitan sastanak s vodstvom Bayerna, kojima je kratko i jasno poručio: ''Ili ja, ili Kovač!''

James, koji je u Bayernu na posudbi iz Reala, želi ostati u Münchenu, ali je zbog Kovača zaustavio pregovore o Bayernovom otkupu njegovog ugovora. Smatra da Kovač nije trener za klub Bayernovog ranga te nije zadovoljan minutažom koju kod njega dobiva.

Pobunjenik protiv Kovača je u dosadašnjih 16 utakmica Bayerna ove sezone nastupio na njih 11, od toga osam puta kao prvotimac. Postigao je tri gola i ima dvije asistencije. Ali igrao je samo 658 minuta.

Talijanska državna televizija RAI otkriva da još jedna priča započeta prošlog tjedna, ona o Jamesovom odlasku s nekoliko desetaka milijuna eura u Juventus, dok bi u suprotnom smjeru otišao Paulo Dybala, nipošto nije samo trač:

"To nije glasina. Imamo potvrdu da je ovaj posao izvjestan, i to iz visokog izvora. Ključ svega je sastanak Bayernovog izvršnog predsjednika Karl-Heinza Rummeniggea i Juventusovog predsjednika Andree Agnellija. Zahvaljujući njihovim sjajnim odnosima, kao i tome što oba kluba žele igrače ovoga drugog, takav posao čini se izvjesnim na kraju sezone."

Za 24-godišnjeg Dybalu prije tri godine Juventus je Palermu platio 40 milijuna eura odštete. Točno toliko Bayern do kraja sezone treba platiti Realu ako želi da Jamesova posudba preraste u transfer. 

Dybala je inače proglašen nasljednikom sunarodnjaka Lea Messija.

Pročitajte više