LIGE PETICE

Raiola: Barcelona se prema De Ligtu ponašala kao prema komadu sira

Foto: Reuters

MINO RAIOLA, jedan od najpoznatijih nogometnih menadžera i općenito najmoćnijih ljudi u svijetu nogometa, dao je intervju za nizozemski Voetbal International.

U intervjuu je komentirao brojne teme vezane uz nizozemski nogomet, a posebno se osvrnuo na transfer Matthijsa De Ligta u Juventus. 

De Ligt je odmah po dolasku postao standardni dio momčadi, no ove je sezone napravio nekoliko velikih grešaka i zbog tih kikseva mnogi sumnjaju u njegove kvalitete. Ipak, Raiola zaključuje kako mu je samo potrebno vrijeme i kontinuitet igara.

Ljutit je na Barcelonu

Raiola je De Ligtov agent i upravo preko njega dogovoren je posao u kojem je Nizozemac za 67,5 milijuna eura uz bonuse prešao u Juventus, a ne u Barcelonu, kako se cijelo vrijeme mislilo da hoće.

"Barcelona je mislila da će De Ligta dovesti samo zato što je već dovela De Jonga. Tretirali su ga kao običan komad sira, kako mi to znamo reći. Razlozi zbog kojih su ga htjeli, bili su pogrešni. Zar zbilja mislite da bi se Pique maknuo i napravio mjesta za njega?" rekao je Raiola pa dodao: 

"U Nizozemskoj su na vrijeme shvatili Barcelonine namjere. De Ligta nije zanimao novac, on je samo htio igrati. Juventus ga je htio dovesti i godinu ranije, ali Ajax ga je uspio nagovoriti da ostane još jednu sezonu. Transfer u Italiju uvijek je bio prva opcija ispred onog u Barcelonu ili PSG", otkrio je Raiola. 

Pročitajte više