Rajevac dobio otkaz u Kataru nakon samo pet mjeseci

KATARSKI nogometni savez otpustio je nakon samo pet mjeseci izbornika Milovana Rajevca. Srpskom stručnjaku nije pomogla ni činjenica da je odveo reprezentaciju u treću fazu azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine.

Za Rajevčeva nasljednika već je imenovan Sebastiao Lazaroni (60), nekadašnji izbornik Brazila. Rajevac je s Katarom u drugom krugu kvalifikacija izbacio Vijetnam. U Dohi je njegova momčad bila bolja 3:0, da bi u Hanoiju izgubila 2:1 što je čelnike katarskog saveza učinilo iznimno nezadovoljnima.

"Razvrgnuli smo ugovor nakon iznimno uzbunjujućeg načina na koji smo igrali protiv skromnog suparnika. Zahvaljujemo Rajevcu na trudu, ali smatramo da je vrijeme za prekid suradnje", stoji u priopćenju Katarskog nogometnog saveza.

Rajevac je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi odveo reprezentaciju Gane do četvrtfinala u kojem je nakon izvođenja jedanaesteraca bolji bio Urugvaj. To je i bio glavni razlog zbog kojeg mu je Katar ponudio ugovor, ali suradnja je na kraju bila kratkog vijeka.

Lazaroni je, pak, vodio Brazil na SP-u 1990. u Italiji. Trenirao je, među ostalima, i Flamengo, Fiorentinu, Bari, Fenerbahçe, Trabzonspor, reprezentaciju Jamajke...

Pročitajte više