RAJLE U FINALU, ČETVERAC U B FINALU

Hrvatska veslačica Mirna RajleBrođanac plasirala se u sutrašnje finale Svjetskog kupa u Munechenu u konkurenciji lakih samica.

Kao i u petak, i danas je Mirna Rajle uvjerljivo slavila u svojoj polufinalnoj skupini. Prvih petstotinjak metara Rajle nije forsirala, već je pametno kontrolirala vodeće, Šveđanku Persson i Švicarku Weisshaupt. Nakon toga je odlučila ubrzati i do polovice staze već je bila u prilično uvjerljivom vodstvu, koje je do kraja utrke još i povećala. Uz nju, finale su osigurale i Dankinja Jepsen, te Šveđanka Persson.

Četverac bez kormilara, u sastavu Marko Dragičević, Ivan Jukić, Oliver Martinov i Petar Lovrić, nažalost nije uspio kroz repesaž izboriti finale. Naši su čak i vodili u prvoj četvrtini staze, a finale su imali u rukama do polovice utrke. No, onda su se Nijemci Slovenci odvojili i na kraju je naš četverac završio posljednji, treći u svojoj skupini. Sutra će veslati u B finalu.

Uz Mirnu Rajle u nedjelju će u A finalu nastupiti i hrvatski osmerac, u sastavu Danijel Bajlo, Hrvoje Marić, Tomislav Smoljanović, Damir Vučičić, Igor Francetić, Krešimir Čuljak, Igor Boraska, Branimir Vujević i kormilar Silvijo Petriško, koji je u petak pobjedom u svojoj kvalifikacijskoj skupini osigurao izravni plasman u finale.

LAKE SAMICE:

1. MIRNA RAJLE-BROĐANAC (HRV) 8:06.38

2. Kirsten Jepsen (Dan) 8:11.74

3. Camilla Persson (Šve) 8:12.60

4. Pamela Weisshaupt (Švi) 8:19.07

5. Aida Turcios Marinero (Špa) 8:30.47

6. Ka Man Lee (HKG) 8:37.68

ČETVERAC BEZ KORMILARA:

1. Slovenija 6:12.46

2. Njemačka 2 6:14.10

3. HRVATSKA 6:21.42

Pročitajte više