"Rakitić bi uskoro mogao napustiti Schalke"

NJEMAČKI Bild poziva se na riječi Clemensa Tonniesa, člana upravnog tijela Schalkea, te tvrdi da se u tom bundesligaškom klubu priprema velika čistka svlačionice.

Tönnies kaže da želi dovesti četiri ili pet novih nogometaša, pa Bild kalkulira kome će biti pokazana izlazna vrata iz kluba. Jedan od onih koji se spominju je i hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Rakitić, inače vezan ugovorom za klub iz Gelsenkirchena do 2011. godine. Njegovu igru Bild opisuje kao “šetnju s brojem 10 na dresu”, odnosno minorizira njegove učinke na travnjaku.

Među onima koji se, kako to piše Bild, tresu za svoju poziciju su uz Rakitića još i Mladen Krstajić, Marcelo Bordon, Even Levan Kobiašvili, Christian Pander, Orlando Engelaar, te Kevin Kuranyi.

Ovo je samo nastavak potresa u Schalkeu, čiji vodeći ljudi nisu zadovoljni trenutačno osmim mjestom na ljestvici. Podsjetimo da je prošli tjedan otkaz uručen sportskom direktoru Andreasu Mülleru, a njemački mediji pišu da bi uskoro isto mogao doživjeti i trener Fred Rutten.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više