JE LI PRESKUP? Rakitić o konkurentu i najskupljem igraču u povijesti Barcelone

Foto: Guliver Image/Getty Images

IVAN RAKITIĆ nakon pobjede 3:0 protiv Levantea prokomentirao je dolazak Philippea Coutinha u Barcelonu. Katalonski klub za Brazilca je platio 120 milijuna eura, a izgledno je da će Liverpool dobiti još 40 milijuna kroz bonuse. Mnogi smatraju da je cijena previsoka, a slično razmišlja i Rakitić koji će s Coutinhom dijeliti svlačionicu.
 
"Nije bitno moje mišljenje o cijeni, previsoka je, no tržište određuje kakve poteze donijeti. U svakom slučaju Barcelona je najveći klub na svijetu", smatra hrvatski reprezentativac.
 
Coutinho, najskuplji igrač u povijesti Barcelone, danas će biti predstavljen na Camp Nouu.
 
"Svaki dobar igrač je dobrodošao. Čestitam predsjedniku i svima ostalima koji su omogućili da Coutinho bude ovdje. Prihvatit ćemo ga kao još jednoga od nas, kao još jednog člana obitelji. Uživat ćemo s njim. Najvažnije je da dolazak svakog dobrog igrača bude pozdravljen te da se svi zajedno borimo za klupske ciljeve. Loše je što ne može igrati u Ligi prvaka ove sezone, ali to smo već znali..."
 
Rakitić, koji je 2014. došao u Barcelonu iz Seville, upitan je i o budućnosti svog sadašnjeg suigrača, desnog bočnog Aleixa Vidala. Sevilla bi ga mogla posuditi do kraja sezone uz obvezu kupnje za 10 milijuna eura.
 
"Odluči li on otići u Sevillu, ja kao njegov suigrač i navijač Seville mogu reći da bi mi bilo jako drago", napomenuo je Rakitić koji je ondje igrao od siječnja 2011. do ljeta 2014.
 
"I Vidal je već bio ondje. Odluči li otići ja mu želim sve najbolje. U Sevilli ga već poznaju jako dobro. On je igrač najviše razine a Sevilla jedan od najboljih klubova u Europi", zaključio je Rakitić. Vidal je od 2014. do 2015. igrao za Sevillu od kuda je prešao u Barcelonu.
 

Pročitajte više