Rakitić donirao 30 lopti NK Turbini: "Klubovima u Hrvatskoj treba pomoć"

Foto: A. Ormosi/NK Turbina

"ZNAM kakva je situacija u Hrvatskoj, znam da niželigaši često jedva krpaju kraj s krajem i da jedva opstaju. Svaka im čast da u takvim uvjetima uopće imaju volje za igrom i najmanje što mogu je pomoći im na ovakav način", rekao je Ivan Rakitić koji je po dolasku na okupljanje reprezentacije uoči sutrašnje kvalifikacijske utakmice za SP 2018. godine NK Turbini donirao 30 nogometnih lopti.

Ivan je od prijatelja čuo da klub muku muči s nabavkom lopti pa je u suradnji s Adidasom donio 15.000 kuna vrijednu opremu. Riječ je o loptama Adidas Krasava koje će debitirati na Kupu konfederacija ovog ljeta u Rusiji, a još ih nema u prodaji. Klub će njih 25 koristiti za treninge, a pet posebnih za utakmice u 2. županijskoj ligi.

"Nije bitno kolika je donacija, 100 ili 15.000 kuna. Bitno je da igrači mogu normalno trenirati, da imaju barem osnovne uvjete, a to su lopte. Nadam se da će im pomoći i želim im puno sreće. Nije ovo kraj, smislit ćemo još neke donacije", rekao je Rakitić koji se sastao s klupskom upravom od koje je dobio zahvalnicu.

 

Pročitajte više