Rakitić: Englezi nas ne zanimaju

OD VELIKE želje i bučno najavljivanog talenta Ivan Rakitić u kratkom je vremenu prošao put do standardnog hrvatskog reprezentativca i jednog od najboljih mladih igrača Europe.

Schalkeovog je ofenzivca ugledni časopis World Soccer uvrstio među 50 mladića koji će u budućnosti odrediti smjer nogometne igre. Svojim nastupima u Bundesligi, ali i hrvatskoj reprezentaciji, Rakitić je dokazao da zaslužuje mjesto na toj listi. Kreativac takvog kalibra rijetko se viđa, a u kombinaciji s Modrićem i Kranjčarom sasvim je opravdana konstatacija kako Hrvatska ima jedan od najboljih veznih redova u Europi.

Rakitić zasad još nema mjesto u prvoj momčadi reprezentacije, ali ne treba sumnjati kako će u Skopju i on dobiti priliku za dokazivanjem. "Ne bojimo se vruće atmosfere koja nas čeka. Iako znamo da neće biti lako u Skopje idemo ispunjeni optimizmom i sigurni da ćemo sutra nakon utakmice imati razloga za slavlje", rekao nam je Rakitić po dolasku u Pleso.

Makedonci najavljuju kako Hrvate na Vardarovom stadionu čeka pakao i obećaju da će svojim navijačima sutra dokazati kako se na Euro nisu plasirali jer ih sreća nije pratila. Poraz u Maksimiru, govore mnogi makedonski reprezentativci, bio je slučajan.

"Oni moraju ulaziti u utakmicu s takvim stavom. Ako će pretpostaviti da će izgubiti, onda ne moraju ni igrati. Ali zašto bi se mi oko toga zabrinjavali? Dobro znamo što sve možemo napraviti", samouvjereno će Rakitić koji je, kaže, uvijek spreman uskočiti u momčad kad mu Bilić da znak da se digne s klupe.

"Nadam se da ću dobiti priliku. Uvijek sam spreman i željan igre, ali ta je odluka na kraju na izborniku", ustvrdio je Rakitić u svojoj prepoznatljivo skromnoj maniri.

Po pitanju Engleza Rakitić nije imao mnogo toga za reći. "O njima ćemo razmišljati kad za to dođe vrijeme, sad je bitna samo Makedonija. Za situaciju u koju su se uvalili sami su krivi, zašto bi mi o tome razmišljali. Poslije će biti dovoljno vremena za razgovor o reprezentaciji koja će na Euro zajedno s nama. Trenutno se time ne zamaramo", kaže Rakitić, ali dodaje i kako se veseli gostovanju na Wembleyju. Posebno ako Hrvatska tad već bude siguran putnik za Austriju i Švicarsku.

"Bit će to sigurno jedna jako lijepa utakmica. Wembley je ipak poseban stadion, ambijent u kojem svaki nogometaš želi igrati", zaključio je Rakitić.

P.V.
Foto: H.P.

Pročitajte više