Rakitić ispisao povijest Seville pa na Instagramu objavio emotivnu poruku: Čast mi je

Foto: EPA

IVAN RAKITIĆ odigrao je u nedjelju svoju 291. utakmicu za Sevillu, a njom i ispisao povijest postavši stranac s najviše nastupa u 133 godine dugoj povijesti tog kluba. Prestigao je bivšeg francuskog napadača Frederica Kanoutea koji je 290 puta nosio Sevillin dres.

Bivši hrvatski reprezentativac je u siječnju 2011. stigao u Sevillu iz Schalkea i na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan se zadržao do lipnja 2014., kada je prešao u Barcelonu. U rujnu 2020. se vratio u Sevillu, a prošli tjedan je u jednom intervjuu izjavio da više ne razmišlja o odlasku te da se nada novom ugovoru. Spomenuo je tada da bi nakon igračke karijere nastavio raditi u klubu.

Sa Sevillom osvojio Europa ligu

Rakitić je igrajući za Barcelonu osvojio 13 trofeja, a među njima i četiri za najbolju momčad u Španjolskoj i onu u Ligi prvaka. Jedino što nije osvojio s Barcelonom, osvojio je sa Sevillom. U sezoni 2013./14. bio je pobjednik Europa lige. Rušenjem rekorda pohvalio se na Instagramu nakon pobjede protiv Valladolida. 

"Slavim svoju 291. utakmicu za dragu Sevillu na najbolji mogući način. Čast mi je nositi ovaj dres i pridonijeti povijesti ovog velikog kluba s legendama kakva je i moj prijatelj Fredy", napisao je Rakitić.

 

Pročitajte više