Rakitić izvisio: Barcelona izabrala četvoricu kapetana

Foto: Getty Images

BARCELONA je priopćila kako su imenovana četvorica kapetana za predstojeću sezonu. Protekle sezone elitni kvartet činili su Andres Iniesta, Lionel Messi, Javier Mascherano i Sergio Busquets. 

Šef struke Ernesto Valverde (54), nakon odlaska Andresa Inieste (34) i Javiera Mascherana (34), promaknuo je Lionela Messija (31) u momčadskog kapetana.

Činove dokapetana dodijelio je Sergiju Busquetsu (30) kao prvom zamjeniku, Gerardu Piqueu (31) kao drugom zamjeniku i Sergiju Robertu (26) kao trećem zamjeniku.

I Ivan Rakitić (30) figurirao je kao jedan od kandidata za prestižnu kapetansku traku katalonskog kluba, no Ernesto Valverde odlučio je da kapetansku družinu tradicionalno čine isključivo izdanci čuvene La Masije.

Barcelona se oduvijek dičila svojom akademijom, pa je kapetanska vrpca učestalo bila rezervirana za njezine polaznike poput Xavija Hernandeza, Andresa Inieste i Carlesa Puyola.

"Karizma, osobnost i poštovanje ostalih igrača karakteristike su koje se uzimaju u obzir uoči glasovanja. Nekoliko je kandidata za Mascheranovo mjesto, a najizgledniji su Gerard Pique i Ivan Rakitić. Gerard Pique već djeluje poput kapetana. Iskusan je i predan Barceloni. Ne boji se govoriti što misli, ali dugi jezik možda ga je i ranije koštao da ponese kapetansku titulu. Ivan Rakitić mnogo je zrelija opcija. Bio je Sevillin kapetan, kao i kapetan nacionalne reprezentacije", pisala je Marca krajem ožujka, otkrivajući kako Barcelonini čelnici kuju planove o imenovanju novog kapetana i njegovih zamjenika.

Međutim, naposljetku je Ernesto Valverde drugačije prosudio.

Ivan Rakitić, koji se posljednjih dana spominje u kontekstu transfera u Paris Saint-Germain ili Monaco, u Barcelonu je pristigao 2014. godine. 
 

Pročitajte više