Rakitić: Najveća opasnost prijeti od Novakoviča

DVA DANA uoči prijateljskog dvoboja protiv Slovenije reprezentativci se polako okupljaju u svom uobičajenom utoćištu Čatežu. Uz pomoćnika Asanovića pred novinarima se pojavio i Ivan Rakitić koji je sa dvije asistencije otvorio početak Bundeslige i od kojeg se očekuje da će biti jedan od onih koji će nadomjestiti ozlijeđenog Modrića.

> Sa Slovencima je uvijek prisutan poseban rivalitet

"Imao sam dosta vremena za odmor, osjećam se odlično i potpuno sam zdrav. Novi trener nas je jako dobro pripremio u klubu. Puno razgovara sa svakim od nas i za sada je sve u redu."

Rakitić ne poznaje previše slovensku momčad, ali zna da su tradicionalno neugodan protivnik.

"Od Slovenaca poznajem samo Novakoviča kojeg sam imao prilike upoznati iz njemačke lige. No oni su uvijek neugodni, jedna organizirana i i dobra momčad. Ali ako mu odigramo kako možemo, mislim da ćemo dobiti."

Iako se cijeli prijelazni rok špekuliralo o napuštanju Schalkea, sasvim je izvjesno da će mladi hrvatski reprezentativac još jednu sezonu provesti u Gelsenkirchenu. Novi trener Rutten namijenio mu je i novu ulogu u momčadi, dosta sličnu kao što ima i kod izbornika Bilića.

"Novi trener, novi sistem. Igramo samo sa jednom špicom i tri defanzivna u sredini, a ja sam više lijevo, nešto kao polušpica. Mislim da će to tako i ostati, jedino ako dođe do nekakve neplanirane ozljede pa bi mogao pomoći više u srednjem redu. Meni to paše, mislim da je bitno da se je momčad dobra, a onda je manje važno gdje tko igra."

Slovenske je novinare zanimalo hoće li mu eventualni gol protiv njihove reprezentacije biti od posebne važnosti.

"Svaki gol za reprezentaciju je važan. I protiv Slovenije i protiv Brazila. Nije isti osjećaj zabiti za reprezentacij i zabiti u klubu i naravno da zato želimpostići gol."

Rakitić se na koncu osvrnuo i na Euru u Austriji i Švicarskoj koji mu je zacementirao poziciju u Bilićevoj momčadi.

"Ne treba više pričati o Euru, što je bilo, bilo je. Ja sam zadovoljan zbog svoje pozicije i u klubu i u reprezentaciji i prirodno je da se i dalje borim za svoju poziciju. Dat ću sve od sebe."

Marko Petrak
Foto: Vlatka Hren

Pročitajte više