Rakitić: Ne razmišljam o Niki Kranjčaru

AKO JE i bilo skeptika, vjerujemo da su nakon starta Ivana Rakitića u Bundesligi, takvi otklonili i posljednje sumnje. Dečko definitivno ima potencijal da postane veliki igrač. Nakon što je Schalke odvojio pristojnu sumu da 19-godišnjaka dovede iz Švicarske,  Rakitić je već na pripremama pokazao čelnicima da nisu pogriješili.

Nakon odigrana dva bundesligaška kola doživio je standing ovation, proglašen je za igrača derbija (iako nije zabio nijedan od četiri pogotka koje je Schalke uvalio Borussiji), te za najboljeg Hrvata 2. kola prema Kickeru, a u Gelsenkirchenu je prodano čak 50 posto dresova s njegovim imenom. Usporedbe radi, jedan Kurany prodao je mizernih 3 posto. 

Vrlo brzo pao je i nadimak; hrvatska raketa! I bit će prava šteta ako Rakitić zbog Fifinih procedura po prvi puta ne zaigra za hrvatsku reprezentaciju već u Sarajevu. Otprije je poznato da  može igrati sve; od playmakera, preko lijevog i desnog veznog, do polušpice i čistog napadača. U reprezentaciji će, prema svemu sudeći, voditi bitku za mjesto s vječnim talentom Nikom Kranjčarom. No, je li popularni "Crounchy" pao i prije nego je Rakitić odradio svoj debi?

"Još ne razmišljam o tome, ne razmišljam čak niti o utakmici u Sarajevu. Došao sam se upoznati sa suigračima, upiti atmosferu reprezentacije. Poznajem tek dva-tri igrača i jedva čekam upoznati ostale. Polako, sve će doći na svoje mjesto. Zasad sam neizmjerno zadovoljan činjenicom da sam ovdje, osjećaj je fantastičan. Nadam se da će  fantastična biti i moja budućnost u reprezentaciji."

Derbi u Gelsenkirchenu prošao je sjajno.

"Da, kod nas su svi bili napaljeni zbog te utakmice, prve velike utakmice ove sezone. Posebno mi je drago što smo momčadski odigrali tako dobro, bili smo kao jedan na terenu. Borili smo se i zaista zaslužili tako uvjerljiv trijumf. Lijepo je da sam proglašen igračem utakmice, najvažniji su bodovi i stanje na ljestvici."

Očekivao si onako uvjerljivu pobjedu Bayerna u Bremenu?

"Pa bio sam siguran da će pobijediti, ali ne onako uvjerljivo. Zaista su ih demolirali. No, tek su dva kola iza nas i ne želim Bayernu čestitati na naslovu. Schalke se ne predaje, pa nismo bez izgleda da osvojimo prvenstvo." 

Kakve su šanse Dinama u uzvratu?

"Dinamo je u prednosti. Mislim da mogu proći Werder."

Fifina potvrda o promjeni nogometnog državljanstva još se čeka.

"Najbolje je da to pitate gospodina Srebrića"

Dosta se pisalo o prijetnjama koje su stizale tvojoj obitelji...

"Za mene je to riješena stvar. Istina je gotovo sve što su napisali, ali ne bih više o tome govorio. Bilo pa prošlo. Zanima me isključivo nogomet."

D.R.
Foto: AFP

Pročitajte više