Rakitić otvorio sezonu s dvije asistencije

IVAN RAKITIĆ ostavio je najbolji dojam od hrvatskih nogometaša u utakmicama prvog kola njemačkog nogometnog prvenstva i time potvrdio dobru formu na startu sezone. Rakitić se u dobrom svjetlu predstavio i u kvalifikacijama za Ligu prvaka protiv madridskom Atletica.

Nogometaši Schalkea uvjerljivo su startali u novu sezonu domaćom pobjedom protiv Hannovera 3:0. Jedan od najboljih igrača domaćina na terenu bio je upravo hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je upisao dvije asistencije.

Rakitić je asistirao za vodeći pogodak Schalkea već u drugoj minuti utakmice. Ubacio je loptu iz kornera, a glavom ju je pospremio Marcelo Jose Bordon iz neposredne blizine u gornji desni kut. Slična je situacija bila i kod trećeg pogotka Schalkea kada je Rakitić s lijeve strane nepogrešivo pronašao glavu Kevina Kuranyja, za njegov drugi pogodak na utakmici.

Petrić već "bivši" u Dortmundu

Borussia Dortmund slavila je na gostovanju kod Bayer Leverkusena 2:3, bez sudjelovanja naših reprezentativaca. Robert Kovač cijelu je utakmicu odgledao s klupe, dok Mladen Petrić, koji će se ovih dana priključiti Ivici Oliću u HSV-u, nije bio niti među rezervama.

Werder iz Bremena je bez sudjelovanja Jurice Vranješa remizirao 2:2 na gostovanju kod Arminije iz Bielefelda. Iako je Werder do vodio dva puta pogocima Šveđanina Markusa Rosenberga, Arminia je pogocima Wichiniareka uspjela izjednačiti. Andre Mijatović nije zaigrao u sastavu Arminije.

Novi prvoligaš Hoffenheim je uvjerljivo slavio na gostovanju kod Energie Cottbusa 3:0, kod kojeg je cijelu utakmicu odigrao Mario Cvitanović. Stiven Rivić ušao je u igru u 58. minuti, dok su Piplica i Radeljić utakmicu odgledali s klupe.

Bundesliga, 1. kolo:

Schalke – Hannover 3-0 (Bordon 2, Kuranyi 7, 64)

Bayer Leverkusen – Borussia Dortmund 2-3 (Helmes 21, Kiessling 83 / Valdez 4, Fringe 36, Subotić 49)

Energie Cottbus – Hoffenheim 0-3 (Salihović 12, Ibsević 16, 76)

Wolfsburg – Köln 2-1 (Genter 48, Misimović / Novaković 20)

Arminia Bielefeld – Werder 2-2 (Wichiniarek 74, 81 / Rosenberg 62, 80)

Karlsruhe – Bochum 1-0 (Eichner 30) 

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više