Rakitić: Real nije igrao baš pametno

Foto: Epa

BARCELONA je u prvom El Clasicu ove sezone s 5:1 pobijedila Real i tako se vratila na prvo mjesto u Primeri. Za Barcu je tri puta zabio Luis Suarez, jednom Coutinho i Vidal, a za Real je pogodio Marcelo.

Bila je to čudna utakmica s dva posve različita poluvremena. U prvih 45 minuta gledali smo dominaciju Barcelone i užasan, nemoćan Real. U nastavku se prvak Europe otvorio, smanjio je jako brzo, dominirao je, stvarao je šanse, Modrić je pogodio i vratnicu, no na kraju je prevelik rizik Reala bio koban po Kraljeve. Klasa Luisa Suareza i sjajna kontra Barce bile su presudne za jedan od najtežih poraza Reala u njegovoj novijoj povijesti. Real se loveći Barcinu prednost ispuhao i na kraju je doživio debakl.

"Nisu baš odigrali pametno u tim trenucima kad su lovili izjednačenje. Mi smo imali dovoljno vremena postaviti obrambeni blok, svi smo stali iza lopte, zbili se oko šesnaesterca i to nas je dovelo u poziciju da iz kontre zabijemo gol. Odigrali smo sjajno od prve do zadnje minute, bili smo potpuno superiorni po igri i po rezultatu", rekao je za Marcu Ivan Rakitić i dodao kako je treći gol Barcelone sve riješio:

"Taj treći gol nam je jako pomogao, dao nam je potrebnu mirnoću i omogućio nam da ponovno igramo svoju igru".

Pročitajte više