Dva preokreta u derbiju na Mestalli: Rakitić asistirao, Messi u 93. donio pobjedu Barci

Foto: Getty Images/Guliver Image

MESSI je zabio dva gola, a Rakitić upisao asistenciju u sjajnom derbiju Valencije i Barcelone koji je nakon dva preokreta završio pobjedom Katalonaca 2:3 u 9. kolu La Lige.

Do pobjede su Katalonci stigli pogotkom Lionela Messija iz 11-erca u posljednjoj minuti sudačke nadoknade.
 
Rakitić je počeo utakmicu na klupi, ali ozljeda Inieste prisilila je Luisa Enriquea da uvede u igru hrvatskog veznjaka u 14. minuti. Samo osam minuta kasnije Raketa je asistirao Messiju za prvi gol. 
 
Nakon pauze Valencia je stigla do preokreta. El Haddadi je u 52. minuti donio domaćima izjednačenje, a Rodrigo na asistenciju Nanija zabio za 2:1 niti četiri minute kasnije.
 


Katalonci su nastavili dominirati, a Luis Suarez je u 62. donio Barceloni 2:2.
 
Rezultat se nije mijenjao do sudačke nadoknade kada je Suarez srušen u kaznenom prostoru domaćih, Abdennour je napravio prekršaj, a sudac dosudio penal za Barcelonu. Messi je s bijele točke lako pogodio za novi preokret i pobjedu Barce 3:2.
 
Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić odigrao je čitav susret za Barcelonu, a nakon njegovog udarca glavom u 62. minuti domaći vratar Alves uspio je samo odbiti loptu do Suareza koji je pogodio za 2:2.
 
Barcelona je potpuno nadigrala "Šišmiše" i 70% vremena imala loptu u svom posjedu dok je polovica udaraca završila u okviru gola. Brazilski vratar Valencije Alves upisao je i pet obrana.

Barcelona sada ima 19 bodova, jedan više uz utakmicu više od madridskih Atletica i Reala, koji će svoje utakmice 9. kola igrati u nedjelju, dok je Valencia 15. s devet bodova.

U prvoj utakmici subotnjeg programa u Primeri Espanyol i Eibar su igrali 3:3 iako su gosti na poluvremenu vodili sa 3:0.

U nedjelju će se igrati najzanimljiviji dvoboji kola, Atletico će gostovati kod Seville, dok Real igra na svom terenu protiv Athletica iz Bilbaoa.

 
 
VALENCIA - BARCELONA 2:3
 
 

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više