Ramelow napustio "Elf"

NJEMAČKI reprezentativac Carsten Ramelow (30) objavio je da više neće igrati za nacionalnu momčad.

U zadnje vrijeme srednjak Bayera iz Leverkusena, koji je slovio kao iznimno hrabar nogometaš, jer se nije ustručavao "postaviti glavu na protivnikovu kopačku", često je propuštao prvenstvene utakmice zbog ozljeda. A kako više nije mlad, prije dva tjedna je najavio izborniku Rudiju Voelleru da razmišlja o povlačenju iz reprezentativne vrste. Sada je njegova odluka definitivno sazrela i on neće ići s "Elfom" na Europsko prvenstvo koje sljedećeg mjesec počinje u Portugalu.

"Nakon 46 odigranih utakmica za nacionalnu momčad mogu reći da sam igrajući za nju doživio mnoge lijepe i nezaboravne trenutke. Posebno tijekom natjecanja na Svjetskom prvenstvu 2002. na kojemu je naša momčad osvojila dugo mjesto izgubivši u finalu od Brazila 0:2. Da sam posve zdrav i spreman za igru volio bih nastupiti na Euru 2004, ali kako to, nažalost, nije slučaj, odlučio sam pravovremeno najaviti odlazak iz reprezentacije te pružiti priliku nekom mlađem i trenutačno spremnijem igraču da izbori mjesto u našoj momčadi. Rekao sam, međutim, Voelleru da ću promijeniti odluku, ako do odlaska u Portugal ne nađe adekvatnu zamjenu za mene, ali se toplo nadam da do toga ipak neće doći."

Njemački izbornik Rudi Voeller nije krio razočaranje Ramelow-om odlukom, iako mu je jasno da je riječ o karakternom igraču, koji se "nikad ne bi povukao iz reprezentacije uoči važnog natjecanja kad ne bi bio svjestan svoje nespremnosti."

Ramelow je posljednji put igrao za "Elf" prošlog mjeseca u prijateljskom susretu, koji su Nijemci izgubili 1:5.

Pročitajte više