Ramon Calderon slavi pobjedu na izborima za predsjednika Real Madrida

"OVAJ kandidat je pobijedio na izborima", slavodobitno je sinoć izjavio bivši direktor Kraljevskog kluba, iako je njegova neslužbena pobjeda donekle pod sumnjom zbog pravog izbornog skandala koji je uslijedio nakon što je izborno povjerenstvo odlučilo ne uvažiti glasove pristigle poštom, zbog toga što su Calderon, ali i neki njegovi suparnici izrazili sumnju u legitimitet tih glasova.

"Uprava odgađa proglašenje izbornih rezultata jer jedan od kandidata nastoji promijeniti rezultate izbora", komentirao je Calderon nastojanja Juana Miguela Villara Mira, koji je prema prvim rezultatima treći, sa 1.642 glasa manje od pobjednika. Drugi iza Calderona koji je dobio 8.344 glasa je Juan Palacios, koji ima 246 glasova manje.

"Neka Calderon umukne i prestane slaviti pobjedu", poručio mu je Villar Mir, koji je najavio kako ne priznaje rezulate i da će se žaliti kako bi se priznali glasovi pristigli poštom. On je odvjetnik, kao i Calderon, a također je već obnašao visoku dužnost u klubu; 90-ih je bio potpredsjednik Reala.

Od 66.355 članova kluba, koliko ih ima pravo glasanja za predsjednika, njih oko 42 posto je pristupilo glasovanju. Još nije sigurno da li će sudac zadužen za regularnost izbora, uvažiti sedam tisuća već prebrojanih glasova pristiglih poštom.

U predizbornoj kampanji, kada predsjednički kandidati obećanjima o dovođenju najboljih svjetskih igrača nastoje pridobiti naklonost birača, Calderon je obećao dovesti nekadašnju zvijezdu kluba Predraga Mijatovića na mjesto sportskog direktora, dok je klupu namijenio Fabiu Capellu.

Igračka pojačanja koja je zajamčio su Arsenalov Cesc Fabergas i Arjen Robben iz Chelsea. Calderon se također zavjetovao da će učiniti sve kako bi doveo Kaku iz Milana.

Lorenzo Sanz, nekadašnji predsjednik Reala, koji se također natjecao za fotelju čelnog čovjeka kluba, ali je po rezultatima tek četvrti, debelo iza vodećeg trojca, još je u subotu na sva zvona razglasio kako će, naravno ukoliko pobjedi, za Real već u ponedjeljak potpisati Francuz Ribery, dok Emerson, Carrick, Boulahrouz i Zambrotta također dolaze zajedno s njim.

Z.A.

Pročitajte više