EURO 2020

Ramos nakon iznenadnog odlaska izbornika: "Šefe, s tobom smo do smrti"

Foto: Gulliver / Getty Images

KAPETAN Španjolske poslao je poruku podrške izborniku Luis Enriqueu, koji je samo šest sati  prije večerašnje kvalifikacijske utakmice za Euro kod Malte objavio je da od 20.45 neće voditi Furiju u La Valetti.

> Španjolska u zadnji tren ostala bez izbornika za večeras: "Obitelj i viša sila"

Španjolski nogometni savez potvrdio je to i kratko objasnio: 

"Luis Enrique Martinez, izbornik naše nogometne reprezentacije, neće voditi reprezentaciju na večerašnjoj kvalifikacijskoj utakmici za EP. Razlozi su obiteljske prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje izbornikove intime."

Sergija Ramosa s izbornikom veže više puta javno iskazano veliko međusobno uvažavanje, a kapetan Španjolske je povodom izbornikovog hitnog napuštanja reprezentacije ovako iskazao podršku Luisu Enriqueu:

"Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu. Želimo da znaš kako je momčad s tobom do smrti i da ćemo danas pobijediti za tebe. Želimo ti puno snage i hrabrosti i šaljemo ti zagrljaje."

Španjolska je kvalifikacije za Euro otvorila prije tri dana domaćom pobjedom 2:1 protiv Norveške. Gol za domaćina postigao je Ramos i to panenkom, što je Luis Enrique komentirao: "On je jedinstven igrač u povijesti."

Enriquea će mijenjati Robert Moreno, njegov prvi asistent i čovjek od najvećeg povjerenja. Bio mu je glavni pomoćnik u rezervnoj momčadi Barcelone, Romi, Celti i prvoj ekipi Barcelone. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više