LIGA PRVAKA

Ramos u iskrenom intervjuu sa samim sobom: Kriv sam 200 posto

Foto: Gulliver / Getty Images

"KATASTROFA SMO i ne sakrivam se od toga. Mi igrači prvi smo odgovorni, a ja kao kapetan više od ikoga. Zato sam mislio da bi bilo najiskrenije da izravno odgovorim na pitanja koja kruže oko nas." Ovako je Sergio Ramos napisao uvod intervjua koji je na svojim profilima na društvenim mrežama vodio sam sa sobom:

Je li to što si namjerno dobio žuti karton kod Ajaxa u prvoj utakmici osmine finala LP-a, kada je Real pobijedio 2:1, kako bi se očistio za uzvrat i tako igrao u četvrtfinalu, bila greška?

Apsolutno je bila greška i preuzimam krivicu 200 posto.

Zašto si tijekom uzvrata protiv Ajaxa (koji će Real na svom terenu izgubiti i ispasti iz LP-a, op.a.) na Santiago Bernabeuu snimao dokumentarac?

Zato što je to ranije dogovoreni posao koji sam morao poštovati i odraditi, ali ni u jednom trenutku mi nije prošlo kroz glavu da bi utakmica mogla završiti onako. Kako se bližio kraj meča sve manje smo snimali. 

Jesi li se nakon utakmice u svlačionici svađao s predsjednikom Perezom?

Ono što se događa u svlačionici tamo i ostaje. Nema nikakvih problema između nas i mi svi imamo isti interes: Real Madrid. 

Jesi li zadnjih dana sazivao sastanke u svlačionici na kojima si kritizirao suigrače?

Mi stalno pričamo i motiviramo jedni druge. To je uvijek u konstruktivnom tonu. 

Jesi li se na treningu zakačio s Marcelom?

Na svakom treningu dolazi do kontakta i tenzije. To je tako kada radiš pod pritiskom. Ovo je samo jedna u nizu svakodnevnih anegdota. Marcelo mi je kao brat. 

Zašto si išao u Valladolid iako tamo nisi igrao?

Želio sam biti uz suigrače i podržati ih. 

Što se događa s trenerom?

To je odluka koju mi ne donosimo i u koju se nikada ne miješamo. Imamo ogromno poštovanje prema toj instituciji i uvijek podržavamo trenera Reala.

Ramos je nakon ovog neobičnog autointervjua objasnio zašto ga je vodio:

"Ova promišljanja su rezultat duboko razočaravajuće sezone, ali kao što nismo dozvolili da nas zaustavi uspjeh, to neće uspjeti ni neuspjeh. Naša obaveza je da nastavimo raditi i napredovati. I ne zaboraviti da smo sretni što igramo za Real i što smo dio njegove povijesti. Ali Real Madrid je bio, jest i uvijek će biti Real Madrid. Ni jedno ime samo ne čini legendu o Realu, ali svi zajedno pišemo njegovu povijest. Isto tako zajedno moramo raditi za budućnost i vratiti nadu. Predanost Realu. Hvala, Madrid."

Pročitajte više