RANGERS - OSIJEK 1:1 Hrvat junak Ibroxa, Osijek ispao iz Europe

Foto: Screenshot, NK Osijek

OSIJEK se remijem kod Rangersa 1:1 na prepunom Ibroxu oprostio od Europe, nakon što je u prvoj utakmici na svom terenu izgubio s 0:1.

Sve su Osječani prokockali na svom Gradskom vrtu prije tjedan dana, gdje su bili bolja momčad, ali propustili brojne prilike. Redali su Osječani šanse i pred 50 tisuća ljudi na kultnom škotskom stadionu, no ponovo su ostali kratkih rukava.

Junak Rangersa bio je hrvatski nogometaš Nikola Katić koji je u 53. minuti zabio za 1:0. Na 1:1 poravnao je kapetan Osijeka Borna Barišić u 89. minuti.

Rangers je u potpunosti nadigrao Osijek, no od brojnih prilika iskoristio je samo jednu. Kapetan domaćih Tavernier u 53. je minuti ubacio loptu u kazneni prostor s lijeve strane, vratar Osijeka Malenica pogrešno je procijenio let lopte i istrčao u prazno nakon čega je Morelos vratio loptu pred sam gol gdje je u skoku s dva igrača Osijeka najviši bio Katić i iz blizine poslao loptu u mrežu.

Katić je ovog ljeta stigao iz Slaven Belupa, a prošlog vikenda zabio je i u pripremnoj utakmici protiv Wigana.

Osijek je do izjednačenja stigao u samoj završnici susreta. Prvo je pokušaj Mudražije s 20-ak metara McGregor uspio obraniti, lopte se na desnom krilu dokopao Grgić i ubacio pred vrata za Hentyja, no taj je centaršut bio previsok za nigerijskog napadača, ali je na loptu na lijevom krilu natrčao Barišić i jakim prizemnim udarcem s 15-ak metara pogodio bliži kut domaćeg gola.

Ispadanjem Osijeka Hrvatska je ostala na tri predstavnika u eurokupovima ove sezone. Dinamo će u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Astane, dok će Rijeka i Hajduk u 3. pretkolu Europske lige za suparnike imati norveški Sarpsborg, odnosno rumunjski FCSB, bivšu Steauu.

RANGERS - OSIJEK 1:1

RANGERS: McGregor - Tavernier, Katić, Goldson, Flanagan, Coulibaly, Jack, Kent, Candeias, Ejaria, Morelos

OSIJEK: Malenica - Grgić, Škorić, Gutieri, Barišić - Bočkaj, Mioč, Mudražija, Hajradinović - Marić, Henty

Tijek susreta

KRAJ

90` igraju se četiri minute sudačke nadoknade

89` GOOOOL! OSIJEK JE IZJEDNAČIO! Borna Barišić je pogodio za 1:1

84` Rangersi i dalje prijete, Tavernier je pucao iskosa s vrha šesnaesterca, ali pored gola

71` Osijek je krenuo u kontranapad, ali Tavernier je prekršajem zaustavio Mudražiju i dobio žuti karton

70` igra se primirila, Škoti sigurno čuvaju prednost, a Osijeku trebaju dva pogotka za prolaz dalje

54` GOOOOL! Hrvatski branič Nikola Katić zabio je za 1:0 Rangersa! Tavernier je ubacio s lijeve strane, Malenica je odbio loptu do Morelosa koji vraća u petera, gdje je Katić u skoku pucao u desni kut za 1:0. Katić je ovog ljeta stigao iz Slaven Belupa, a prošle nedjelje zabio je i u pripremnoj utakmici protiv Wigana.

52` nova šansa Rangersa, Kent je projurio po lijevom boku i pucao sa 10-ak metara, ali Grgić je uklizao i blokirao šut

46` počeo je drugi dio

Poluvrijeme

45` kraj prvog poluvremena bez pogodaka.

38` VELIKE DVIJE ŠANSE ZA OSIJEK! Lijepu akciju Hajradinovića i Hentyja završio je novi napadač Osijeka udarcem s 15 metara kojeg je obranio McGregor, a škotski golman skinuo je i Bočkajev udarac s desne strane tri sekunde kasnije.

35` Rangersi opet prijete, Candeias je pokušao s desne strane, ali Malenica je opet bio spreman

30` nova šansa za Osijek! Gužva je u šesnaestercu Rangersa, udarac Osijeka je blokiran, a zatim je Mudražija pao u kaznenom prostoru, no sudac je odmahnuo rukom

21` nakon greške Škorića, Rangersi su stvorili još jednu šansu, ali Malenica je drugi put u dvije minute spasio gol sjajnom reakcijom nakon udarca s lijeve strane

19` velika prilika za Osijek! Projurio je Bočkaj kroz sredinu, gurnuo desno za Mudražiju koji odlično puca iskosa, ali McGregor je obranio udarac.

13` velika šansa za Rangerse! Morelos je pucao, a Malenica sjajno obranio, a onda je vratar Osijeka skinuo i pokušaj Candeiasa iz blizine

11` slab pokušaj Hajradiovića, opalio je s više od 20 metara visoko preko gola

9` Mioč je oteo loptu na sredini, dodao Hajradinoviću koji ubacuje pred gol, ali obrana je ispucala loptu

3` Rangersi su izborili korner nakon kojeg su stvorili opasnu šansu, Coulibaly je pucao malo preko gola

1` počela je utakmica na punom Ibroxu
 

> Gerrard se nije dao isprovocirati: "U Osijeku za nas nemaju lijepih riječi"

> Zekić: Čeka nas nogometni praznik, Gerrardu je lakše pripremati utakmicu

> Gerrard pobjesnio u svlačionici uoči Osijeka: "Ovakvog ga još nismo vidjeli"

Osječani su u Glasgow stigli ohrabreni pobjedom protiv Hajduka 4:1 u prvom derbiju sezone.

S druge strane, Rangersi su u nedjelju pobijedili Wigan s 3:0 u pripremnom susretu, a trener škotskog kluba Steven Gerrard u poluvremenu je u svlačionici vikao na igrače, koji su u drugom dijelu zabili tri gola. Isti pristup i juriš na uvjerljivu pobjedu najavili su i večeras pred, očekuje se, više od 40 tisuća navijača.

Pročitajte više