LIGE PETICE

Boban je zbog Rangnicka napustio Milan. Nijemac je sad prokomentirao njegov odlazak

Foto: screenshot

MILAN je mjesecima pregovarao s njemačkim stručnjakom Ralfom Rangnickom o preuzimanju dužnosti trenera i sportskog direktora, ali naposljetku je ipak zadržao Stefana Piolija na klupi, a Paola Maldinija kao čovjeka zaduženog za slaganje momčadi.

Jedina žrtva cijele sage bio je Zvonimir Boban, koji je dobio otkaz nakon što je u intervjuu otkrio da je izvršni direktor Ivan Gazidis s Rangnickom pregovarao njemu i Maldiniju iza leđa.

Rangnick je u međuvremenu napustio RB Leipzig, odnosno cijeli Red Bull, za koji je posljednjih godinu dana radio na administrativnoj funkciji, kao koordinator svih njihovih nogometnih klubova. Sad je u velikom intervjuu za La Gazzettu dello Sport govorio o pregovorima s Milanom, odlasku Bobana te Zlatanu Ibrahimoviću, koji bi sigurno napustio klub da je Nijemac došao na San Siro.

Zvali su ga samo nekoliko dana nakon što su postavili Piolija

Pioli je za trenera postavljen 9. listopada prošle godine nakon smjene Marca Giampaola, a Rangnick kaže da ga je Milan prvi put kontaktirao samo nekoliko dana nakon toga.

Embed from Getty Images

"Prvi put su me kontaktirali krajem listopada, kad je momčad bila samo tri boda iznad zone ispadanja. Nikad nisam o tome govorio u javnosti, nikad nisam potpisao nikakav ugovor niti sam imao neku klauzulu. Sve do prije tri tjedna bio sam vezan za Red Bull. Što se tiče Milana, bili su najbolja momčad nakon prekida zbog koronavirusa i promjena trenera nije imala smisla. Pioli je zaslužio zadržati posao, a je li to ispravna odluka za Milan dugoročno, sasvim je druga stvar", rekao je Rangnick.

Bez puno riječi o Bobanovu odlasku

Zatim se osvrnuo na Bobana i Maldinija, koji su jasno bili protiv njegova dolaska.

"O Maldiniju mogu govoriti samo kao o izvanrednom igraču i istinskoj legendi, ali ne i kao o sportskom direktoru jer ga jednostavno ne poznajem dovoljno u toj ulozi. Jesam li ja razlog Bobanova odlaska? To treba pitati predstavnike kluba", objasnio je.

Embed from Getty Images

Zlatan Ibrahimović tijekom pregovora s Rangnickom bio je na izlazu iz Milana, no odlučio je ostati nakon što je klub potvrdio ostanak Piolija na klupi. Ni on nije bio u Rangnickovim planovima.

Radije razvija mlade talente nego se oslanja na stare igrače

"Zapravo biste trebali pitati zašto mi se Milan obratio. Što su željeli postići? Možda su tražili promjenu smjera. Nije moj stil da se fokusiram na 38-godišnjeg igrača. Preferiram stvaranje vrijednosti i razvijanje mladih talenata. Nije mi imalo smisla oslanjati se na Ibrahimovića ili Simona Kjaera, ali to je samo moje viđenje, nije nužno ni ispravno ni pogrešno. Kad je Ibra rekao da me ne poznaje, bio je u pravu. Nikad se nismo susreli", rekao je njemački stručnjak.

Pitali su ga što bi napravio da vrati Milan u vrh talijanskog i europskog nogometa.

"Postavio bih konkretne ciljeve, poput plasmana u Ligu prvaka, jer nitko ne želi igrati Europa ligu. Savršen primjer postoji samo 30 kilometara izvan Milana. Atalanta ima trećinu Milanovih prihoda, a završava ispred njega na ljestvici. To je zato što rade pametne investicije i imaju jednu od najboljih akademija u Europi, nije sve zasluga Gian Piera Gasperinija. Ovo je momčadski sport", rekao je Rangnick i pohvalio Milanove gradske rivale u Interu, odnosno trenera Antonija Contea zbog "sofisticiranog, aktivnog i agresivnog nogometa" koji je implementirao.

Pročitajte više