Ranieri: Abramovič nema pojma o nogometu

U INTERVJUU za španjolsku "Marcu" trener Chelseaja Claudio Ranieri oštro je napao bossa londonskog kluba Romana Abramoviča, kazavši kako nema pojma o nogometu.

"Abramovič ne zna ništa o nogometu i to je sramota. Da se samo malo potrudio da sazna što smo učinili u sezoni prije njegova dolaska (plasman u Ligu prvaka), vjerujem da bi više cijenio moj rad. A sve to učinili smo bez novca", kazao je Ranieri.

Abramovič je od dolaska u Chelsea na prinove potrošio gotovo 200 milijuna dolara. No, Ranieri kaže da imati veliki izbor igrača ne znači imati i momčad. "Uigrati momčad od toliko novih igrača težak je posao. Abramovič to ne shvaća", dodao je.

Ranieri navodi da ga je Abramovič htio smijeniti otkad je prošle godine došao u klub. "Od početka je htio dovesti Svena Gorana Erikssona. No, kad mu je Eriksson kazao da ne može napustiti englesku reprezentaciju, sastali smo smo se i kazao mi kako sam prošlih godina napravio dobar posao i da nastavim dalje", navodi Ranieri.

Talijanski stručnjak ne vjrejure da će ostati na kormilu Chelseaja čak i ako osvoje Ligu prvaka. "Njegov je mač već u meni. Uvjeren sam da ću dobiti otkaz čak i ako budemo prvaci Europe", rekao je Ranieri.

Pročitajte više