Ranieri za poraz krivi suca

NAKON dramatičnog ogleda na stadionu Mestalla u kojem je Werder pobijedio Valenciu 2:0 i tako izbacio španjolskog prvaka iz Lige prvaka, trener "Šišmiša", Claudio Ranieri za posrtanje svoje momčadi optužio je švedskog suca, Andersa Friska.

"Taj čovjek nas je uništio. Svojim ponašanjem i pogreškama iziritirao je navijače i moje igrače, te učinio utakmicu incidentnom," kazao je Ranieri.

Španjolcima je za prolaz u osminu finala trebala pobjeda, međutim Paragvajac Nelson Valdez je u 84. minuti srušio sve nade domaćina matiravši Canizaresa. nekoliko minuta kasnije Angulo je polomio Veldeza zbog čega je španjolski nogometaš isključen.

Potom je nastala velika gužva, tučnjava i vrlo ružne scene. Gledatelji su sve popratili bacanjem raznih predmeta na teren. Angulo je izlazeći s terena usput pljunuo Tima Borowskog. Kada se situacija smirila Werder je postigao i drugi pogodak, a strijelac je bio ponovo Veldez.

Friska su za loše suđenje optužili i u taboru Rome na početku Lige prvaka. Tada je dvoboj protiv kijevskog Dynama na rimskom stadionu prekinut jer je Frisk dobio kovanicom u glavu. Na Mestalli mu je boca s vodom proletjela tik uz glavu i tako ga spasila nove ozljede, a domaćina prekida utakmice.

"Nikada nisam komentirao suđenje, no sada sam načinio iznimku. Sada mi je potpuno jasno kako su se osjećali gledatelji u Rimu. Ne sjećam se kada se neki sudac ponašao tako bahato i arogantno, a uz to je i načinio niz pogrešaka," branio je Ranieri, kojem se nakon ispadanja iz Lige prvaka i španjolskog Kupa, te serije loših rezultata u Primeri opasno trese trenerski stolac.

Pročitajte više