RASIZAM U NOGOMETU

Rashford se nakon rasističkih uvreda oglasio emotivnom objavom

Foto: EPA

MARCUS RASHFORD je jedan od trojice nogometaša uz Bukaya Saku i Jadona Sancha koji su se nakon finala Eura našli na žestokom udaru rasističkih uvreda na društvenim mrežama.

Sva trojica su u raspucavanju promašili penale i tako Englesku koštali naslova prvaka Europe i od onda trpe divljačke ispade rasista. Sada se Rashford oglasio na svom Instagram profilu.

"Osjećam se da sam sve iznevjerio. Mislim da sam imao manjak samopouzdanja kada sam krenuo pucati penal. Pokušao sam uštedjeti malo vremena dugim zaletom, ali rezultat naravno nije bio ono što sam želio. Razmišljam o tome, prošlo je 55 godina. Jedan penal. Njih pogađam u snu. Zašto sada nisam uspio? Sve što mogu reći je da se ispričavam, volio bih da je sve drugačije. Pozdravljam svoje suigrače i zahvaljujem im na podršci. Naše zajedništvo je neslomljivo. Ovo je naš zajednički rad - moj uspjeh je tvoj uspjeh", napisao je Rashford pa dodao:

"Mogu uvijek prihvatiti kritiku da je moj penal bio loš, da je trebao biti precizniji, ali neću se ispričati za ono što sam i za to odakle sam potekao. Nikada se nisam ponosnije osjećao nego kada sam nosio dres engleske reprezentacije dok me je moja obitelj podržavala zajedno sa desetinama tisuća navijača. Cijeli život me kritiziraju, je li to zbog boje kože ili, u posljednje vrijeme, zbog toga kako biram provoditi svoje vrijeme kada nisam na terenu. Ja sam Marcus Rashford. Imam 23 godine i rodom sam iz Withingtona i Wythenshawea južni Manchester. Nemam ništa drugo osim toga. Hvala vam svima na lijepim porukama podrške. Vratit ću se jači. Vratit ćemo se jači."

Pročitajte više