Raskol Bayernovog vodstva: Verbalni rat predsjednika i trenera

PREDSJEDNIK Bayerna Karl-Heinz Rummenigge bio je vrlo nezadovoljan načinom na koji je trener Ottmar Hitzfeld vodio sinoćnju utakmicu protiv Boltona.

Nakon što u prvenstvu Njemačke nisu uspjeli pobijediti Borussiju iz Dortmunda i Eintracht, obje utakmice završile su rezultatom 0-0, Bavarcima je bod odnio i Bolton, pretposljednja momčad engleskog prvenstva. Bayern i Bolton odigrali su 2-2 u susretu 2. kola skupine F u Ligi Uefe. Predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge kritizirao je odluku trenera Hitzfelda koji je posljednjih pola sata igrao bez dvojice ključnih igrača, Riberyja i Schweinsteigera.

"Stvarno sam iznerviran. S njima dvojicom bismo vrlo lako dobili ovu utakmicu. Naši navijači imaju pravo vidjeti na djelu našu najbolju momčad. Nogomet nije matematika! Ne možeš uvijek kalkulirati", bijesnio je Rummenigge.

Hitzfeld, bivši student matematike, imao je spreman odgovor. "Nadam se da su mi poznate osnove nogometne matematike koju nastojim primijeniti. Mislim da sam napravio dobre i razumljive izmjene, jer nas očekuje gostovanje u Stuttgartu na kojem želimo ostvariti pobjedu, nakon što samo dva puta remizirali u Bundesligi", izjavio je švicarski trener.

Dodao je kako ga kritike Rummenigge ne diraju baš previše. "Već sam naviknut na 'nemirno vrijeme'. Ne smijete si dopustiti da vas iz takta izbace neke beznačajne izjave", zaključio je Hitzfeld.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više