Raspad raspucanog HSV-ova trojca

HRVATSKI reprezentativci Mladen Petrić i Ivica Olić te Peruanac Paolo Guerrero ove sezone potpisali su 47 pogodaka za hamburški nogometni sastav.

Treneru momčadi Martinu Jolu uopće nije problem sastaviti momčad, jer koga god uvede u igru od njega dobiva zahvalu u obliku pogotka. Tako je Olić ove sezone u svim natjecanjima postigao devetnaest golova (sedam u Bundesligi, sedam u Kupu Uefe i pet u Njemačkom kupu). Samo dva manje zabio je Petrić (deset bundesligaških, pet u Kupu Uefe, dva u Njemačkom kupu) dok se Peruanac trenutačno nalazi na brojci od jedanaest pogodaka.

No, veliki problemi očekuju čelne ljude toga kluba, jer Olić na kraju sezone odlazi u Bayern, a Guerrero odbija potpisati novi ugovor s klubom. Važeći mu ističe u lipnju 2010. godine i peruanski napadač skloniji je opipavanju tržišta, nego ostanku u HSV-u. Priznaje to sportski direktor kluba Dietmar Beiersdorfer:

"Petrić, Olić i Guerrero su svi od reda sjajni napadači, takve godinama nismo imali. S Guerrerom smo željeli pokrenuti razgovore o produljenju njegova ostanka u klubu, no on ih je odbio jer želi vidjeti u kojem će se smjeru njegova karijera razvijati".

Vjerojatno je Peruančeva frustracija bila izazvana činjenicom da ne dobiva previše prilika uz raspucani hrvatski dvojac, no to se promijenilo zbog nedavnih suspenzija hrvatskih napadača, kao i Petrićeve ozljede. Situacija je prilično jasna, ne pristane li Guerrero na produljenje ugovora 2010. godine mogli bi ostati bez njega, a pritom i novca koji bi mogli zaraditi njegovom prodajom. A u cijeloj priči tada će se lopte u vrhu napada upućivati samo jednom starosjediocu - Mladenu Petriću. Ukoliko i on svojim odlaskom ne oslabi hamburšku momčad.

M.Š./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više