Raspisana Interpolova tjeralica za Zvezdanom Terzićem

AFERE u srpskom nogometu se nastavljaju. Srpska policija preko Interpola, po nalogu Općinskog suda u Beogradu, raspisala je međunarodnu tjeralicu za bivšim predsjednikom Nogometnog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem.

"Crvena" tjeralica za Terzićem

Poslije prikupljanja potrebne dokumentacije policija je raspisala "crvenu" tjeralicu što znači da je svaka od članica Interpola (185 zemalja) dužna prilikom lociranja Terzića uhititi istog.

Istraga protiv bivšeg predsjednika Nogometnog saveza Srbije počela je još u travnju pod optužbom da je Terzić, kao direktor OFK Beograd, protupravno stekao 1,1 milijun maraka od preprodaje nogometaša Vanje Grubačeva u HSV. Kako se u optužnici tvrdi, u ilegalnim poslovima pomagao mu je Milovan Nikodinović, tadašnji tajnik Zajednice prvoligaša.

MUP Srbije sumnja da se Terzić neko vrijeme skrivao u Hrvatskoj

MUP Srbije sumnja da je Terzić dva mjeseca prije raspisivanja tjeralice, u ožujku, napustio državu i otputovao u Hrvatsku na seminar Uefe, da bi nakon toga otputovao u Francusku. Prema tvrdnjama MUP-a Terzić je potom otišao u Ameriku.

Pored njegove najave da će se krajem veljače vratiti u Srbiju, Terzić se odlučio otići kod doktora u London nakon što je zadobio ozljedu ramena na skijanju u Francuskoj istog dana kada je uhićen Dragan Džajić, još jedan osumnjičeni za financijske malverzacije u srpskom nogometu.

Sumnja se da se bivši šef srpskog nogometa trenutno skriva u Crnoj Gori

Prije nekoliko dana u srpskim medijima pojavila se informacija kako Zvezdan Terzić nikada nije boravio u Francuskoj ili Americi već da se cijelo vrijeme skriva u Crnoj Gori što opovrgava crnogorska policija. Crna Gora je sada, nakon objavljivanja međunarodne tjeralice, dužna locirati i uhititi bivšeg šefa srpskog nogometa na što su se ovi obvezali u slučaju da se navedena osoba nalazi na prostoru njihove države.

Nikodinović koji je također umješan u aferu oko transfera Vanje Grubačeva u HSV, uhićen je još u travnju, ali je istog mjeseca pušten zbog zdravstvenih problema.  

R.J.
Foto: AFP/B92

Pročitajte više