Raspodjela ulaznica za SP veliki problem HNS-a

ČIM SE stišala euforija oko plasmana naše nogometne reprezentacije na Mundijal, počela je već tradicionalna jematva za malobrojnim ulaznicama koje je HNS dobio na rasploganje od organizatora.

Prema riječima glavnog tajnika Zorislava Srebrića i izbornika Zlatka Kranjčara Hrvati bi na raspolganje trebali dobiti 8 posto ulaznica u odnosu na kapacitet stadiona.

"Sigurno da je interes uvijek veći od kapaciteta i mogućnosti, gotovo nema razlike u odnosu na prethodno SP. Program prodaje ulaznica objavit ćemo nekoliko dana nakon ždrijeba skupina u Leipzigu, dakle nakon 9. prosinca. Najveći noviteti svakako su vezani uz povećanu organizaciju i djelovanje sigurnosnih službi koje će imati pravo kontrolirati svakog gledatelja prilikom ulaska na stadion. Svaka prodana ulaznica glasit će na pojedino ime što znači da osoba bez pravilno unesenih podataka koje će dodatno potvrditi putovnicom neće ući na stadion." - kazao je Srebrić u obraćanju novinarima.

"Točno će se znati koja osoba sjedi na određenom mjestu, a napominjem kako je za pojedine sektore limitiran broj ulaznica za prodaju po osobi. Preventivni pregledi vršit će se u velikoj metraži prije stadiona." - nastavio je Srebrić.

Delegaciju HNS-a osim ždrijeba u Leipzigu čeka i konačan odabir baze u kojoj će biti smješteni naši reprezentativci. Kao glavni favorit već odavno spominje se dvorac u Velenu.

Glavni tajnik Srebrić dodao je kako je potvrđen nastup reprezentacije Hrvatske na Carlsberg Cupu u Hong Kongu od 29. siječnja do 2. veljače sljedeće godine, a osim naše reprezentacije na turniru će igrati domaćin Hong Kong, Južna Koreja i Paragvaj.

Do 1. ožujka Hrvatska će igrati prijateljsku utakmicu s Austrijom u gostima ili s SAD-om kući, a nakon 20. svibnja, kada počinju pripreme za Njemačku, odigrat će se još tri pripremne utakmice.

Pročitajte više