Raspoloženi Kranjčar asistirao za nove bodove

NIKO KRANJČAR bio je jedan od najboljih igrača Portsmoutha koji je u 32. kolu engleskog nogometnog prvenstva, na svom stadionu, pobijedio Wigan 2:0.

Kranjčar je posebno opasan za goste bio u prvom poluvremenu. U razmaku od samo dvije minute, od 9. do 11., dva puta je zaprijetio. Prvi put iz slobodnog udarca s dvadesetak metara, a drugi put je bio neprecizan. Najbolju šansu Kranjčar je imao samo minutu nakon što je Defoe doveo domaćina u vodstvo. Sjajnu akciju je Kranjčar završio dobrim udarcem, no za 2:0 se ispriječio gostujući vratar Kirkland.

Niko je odigrao cijelu utakmicu, ali u drugom poluvremenu nije dolazio toliko do izražaja u napadačkim akcijama. Inače, u nastavku su glavne uloge na sebe preuzeli vratari obje momčadi. Kirkland je za Wigan nastavio sjajno braniti, dok je James spasio domaćina od izjednačenja, posebno u 62. minuti kada je obranio udarac s bijele točke Tayloru.

Ipak, u posljednjoj minuti, nakon sjajne asistencije Kranjčara drugi pogodak je postigao Defoe i utakmice je bila gotova.

Nakon što je u prethodnom kolu, na utakmici Boltona i Manchester Cityja, bio proglašen igračem utakmice, hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka je poraz svog kluba kod Birminghama (1:3) promatrao s klupe.

Zarate je postigao dva pogotka za domaćine, a Manchester Cityju nije pomogla niti činjenica što su imali igrača više od 57. minute kada je zbog grubog starta isključen Queudrue.

No, igrač manje nije uopće smetao Arsenalu. Na gostovanju kod Boltona su gubili 2-0 i imali isključenog Diabyja od 31. minute, koji je zaradio crveni karton zbog starta koji je bio vrlo sličan onom Taylora na Eduardu.

Nakon što su Gallas i Van Persie iz jedanaesterca izjednačili, Samuel je u 90. minuti postigao autogol za 3:2 Arsenala. Fabregas je u kaznenom šesnaestercu pucao prema vratima Boltona, a lopta je na svom putu zahvatila dvojicu domaćih igrača i završila u mreži.

Premiership, 32. kolo:

Portsmouth - Wigan 2:0 (Defoe 32, 90)

Bolton - Arsenal 2:3 (Taylor 14, 43 / Gallas 62, Van Persie 68-11m, Samuel 90-ag)

Birmingham - Manchester City 3:1 (Zarate 40, 54, McSheffrey 76-11m / Blumer 58-11m)

Derby County - Fulham 2:2 (Villa 10, 80 / Kamara 24, Leacock 78-ag)

Reading - Blackburn 0:0

Sunderland - West Ham 2:1 (Jones 28, Reid 90 / Ljungberg 18)

D.R./Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više