TRANSFERI

Rasprodaja u Hoffenheimu: Što će biti s Kramarićem?

Foto: EPA

HOFFENHEIM, klub koji je u rekordnom roku iz nižih razreda njemačkog nogometa stigao do statusa jednog od najstabilnijih klubova u ligi, ove godine očekuju velike preinake. 

Klub za koji nastupa i hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić već su napustili sjajni lijevi bek Nico Schulz (Borussia Dortmund) te centralni veznjak Kerem Demirbay (Bayer Leverkusen), te su na ime tih dvaju transfera zaradili oko 55 milijuna eura. Ipak, čini se kako će taj prihod biti gotovo u potpunosti nadmašen još jednim izlaznim transferom.

Newcastle je zainteresiran za usluge mladog Brazilca Joelintona, 22-godišnjeg napadača koje je lani u Bundesligi upisalo sedam golova i pet asistencija te je uz hrvatskog reprezentativca predstavljao najveću opasnost po suparničke obrane. Newcastle je za njegove usluge spreman izdvojiti i do 50 milijuna eura, navode otočki mediji. 

Ako se ovaj transfer ostvari, pitanje je s kime će Kramarić ostati igrati, s obzirom na to da bi bila rasprodana kralježnica najbolje ekipe u klupskoj povijesti.

A ako Milan ipak uspije dovesti hrvatsku "devetku", tada će biti sasvim jasno da uprava Hoffenheima radi totalnu reizgradnju ekipe kojoj je primarni cilj što bolje financijski iskoristiti sjajnu generaciju kako bi si osigurali nekoliko godina mira u izgradnji nove momčadi s kojom bi mogli krenuti u europske pohode.

Već lani je igranje na dva fronta ostavilo posljedice na kratak kadar i Hoffenheim se prvi put od 2016. godine, kada je jedva ostao u ligi, nije plasirao u Europu. 

Pročitajte više