LIGE PETICE

"Rat u Barceloni počeo je laganjem Messiju i Rakitićevim rušenjem Valverdea"

Foto: Gulliver / Getty Images

MARCA i Partidazo, najčitaniji španjolski dnevni list i najslušanija sportska radijska emisija u toj zemlji, donose nove detalje o velikoj krizi u Barceloni.

Navode da je rat koji ondje vlada i koji je za sada kulminirao javnim obračunom sportskog direktora Erica Abidala i glavne zvijezde Lea Messija počeo time što je uprava lagala kapetanu i legendi kluba.

Naime, vrh kluba ljetos je obećao Messiju da će vratiti Neymara iz PSG-a i da umjesto njega neće dovesti Griezmanna. Međutim, u isto vrijeme je Barcelona dogovarala detalje transfera najboljeg igrača Atletica, dok je brzo odustajala od Neymara. 

Nadalje, Messi se ljuti i zato što je usred sezone otpušten trener Ernesto Valverde, s kojim je imao sjajan odnos. Messi i Luis Suarez, ili "Barcelonine svete krave", kako ih zovu španjolski novinari, bili su Valverdeovi glavni saveznici u svlačionici.

Međutim, pobjedu pred vođama odnijeli su ogorčeni pobunjenici, predvođeni Ivanom Rakitićem, navode spomenuti izvori. On, Sergio Busquets i Arturo Vidal slavili su zbog odlaska trenera koji im nije odgovarao.

Pročitajte više