Rat velikana za Novog Makelelea: Hoće li zaigrati s Modrićem ili Mandžukićem?

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJBOLJI i najbogatiji svjetski klubovi bore se za njegov potpis, svjesni velikih kvaliteta neumornog ratnika i pametnog radnika, ali i toga da mogu kupiti za siću. 

Jer 25 milijuna, eura, koliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru koji 25-godišnji N’Golo Kante ima s Leicesterom, ne predstavlja nikakav problem za Real, Juventus ili PSG.
 
Zinedine Zidane inzistira na Kanteu jer za obranu europskog i napad na španjolski naslov iduće sezone, ima samo jednog defenzivnog veznjaka, Casemira. Ono što bi moglo odbiti Kantea ili ga barem više privući Juventusu, što Real ne može Francuzu jamčiti status prvotimca, posebno nakon što je Brazilac onako sjajno odigrao prošlu sezonu.
S druge strane, Juventus, koji je također iznimno zainteresiran za Kantea, ima upražnjenu poziciju koju zauzima Leicesterov presretač, jer Claudio Marchisio, koji inače igra na tom mjestu, zbog oporavka od operacije ligamenata koljena ne igra sve do kraja listopada.
 
Claudio Ranieri je već na kraju šampionske sezone poručio da Leicester neće zadržavati nijednog igrača koji želi ići, a Kante je najizgledniji kandidat, jer njegov agent je i prije nego što su u priču ušli Real i Juventus, pregovarao s PSG-om. 

Pročitajte više