Ratko Rudić izbornik do završetka OI u Pekingu

NAJUSPJEŠNIJI svjetski vaterpolski izbornik Ratko Rudić (54) potpisao je danas ugovor s Hrvatskim vaterpolskim savezom do završetka Olimpjskih igara u Pekingu 2008. godine.

"Nije tajna da je moja dugogodišnja želja bila vratiti se u hrvatski vaterpolo, ali se to nije moglo iz razno raznih razloga realizirati, a ne bi ni sada da Amerikancima nisam rekao da se želim vratiti u matični savez u kojem me nije bilo 35 godina", rekao je Ratko Rudić nakon potpisivanja ugovora.

Njegova prva akcija bit će kvlifikacijski turnir, početkom siječnja u talijanskoj Imperiji, na kojem bi naši vaterpolisti trebali izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Montrealu 2005.

"Uvjeren sam da ćemo uspjeti ne samo izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo, nego da će Hrvatska na svim velikim natjecanjima biti u najužem krugu favorita za medalje", rekao je Rudić koji je u svoj bogatoj karijeri bio kapetan reprezentacije bivše države koja je osvojila zlato na OI u Moskvi 1980., a kao trener je do olimpijskog zlata dolazio triput - u dva navrata sa Jugoslavijom (1984, 1988) i jednom sa reprezentacijom Italije (1992). S Italijom je bio europski prvak, a svjetski sa Jugoslavijom i Italijom.

Rudić je rekao da računa na sve igrače koji su nastupili na Olimpijskim igrama u Ateni, ali i na druge koji igraju u Hrvatskoj i Italiji, ali o imenima igrača i svojih najbližih suradnika nije želio govoriti prije nego što u subotu, 18. prosinca obznani spisak igrača koje će pozvati na pripreme, koje će se prije odlaska u Italiju, održati u Šibeniku i Zagrebu.

Predsjednik HVS-a Perica Bukić nije krio zadovoljstvo što je na početku svog mandata uspio dovesti za šefa struke nacionalne vrste najtrofejnijeg vaterpolskog trenera svijeta.

"Od Ratka Rudića tražimo da stvori momčad i atmosferu kakvu smo imali kada je nas kao igrače vodio na velika natjecanja na kojim smo uvijek bili favoriti za odličja", istakuo je Bukić i naglasio da će Rudić u njemu, ali i dopredsjedniku Goranu Sukni, Milivoju Bebiću, ali i svim ostalim članovima Upravnog odbora, imati odane suradnike koji će napraviti sve da se hrvatski vaterpolo vrati na pozicije koje mu po kvaliteti i tradiciji pripadaju.

Pročitajte više