Razotkriven misterij Samuela Eto´a i njegova prelaska u Kuruvchi

FRANCUSKI L'Equipte razotkrio je misterij prelaska kamerunskog reprezentativca Samuela Eto'a u uzbekistanski klub Kuruvchi. Kamerunski napadač jučer je stvarno doputovao u Taškent, glavni grad Uzbekistana, ali ne na potpisivanje ugovora već zbog promocije nogometa u toj zemlji.

Kada su ga prisutni novinari pitali o kolikoj cifri se radi, špekulirajući kako je riječ o 40 milijuna eura koliko se spominjalo da bi Kuruvchi platio za napadača, Eto'o je samo odmahnuo glavom i rekao kako neće doći do nikakvog potpisivanja ugovora.

"O čemu vi govorite, o kakvom ugovoru? Došao sam u Uzbekistan kako bi promovirao nogomet među mlađim generacijama, a potom se vraćam u Barcelonu", rekao je Kamerunac u nevjerici kako je netko mogao povjerovati da će on zaigrati u jednom tako malom klubu kao što je Kuruvchi.

Napadač Barcelone i dalje očekuje mjesto u vrhu napada

Napadač Barcelone napomenuo je kako računa s time da će i sljedeće sezone biti udarna igla Barcelonina napada te kako se u nedjelju vraća u Španjolsku gdje će se priključiti momčadi na pripremama za novu sezonu.

Prema pisanju uzbekistanskih medija, Kuruvchi je imao ozbiljnu namjeru da ponudi Barceloni 40 milijuna eura za napadača, plus 10 milijuna eura kada bi ovaj potpisao, ali Kamerunac ne želi ni čuti o tome.

"27 mi je godina i nije vrijeme za egzotiku. Cilj mi je i dalje osvajati trofeje u najjačim europskim ligama za najjače europske ekipe", rekao je za kraj Eto'o demantiravši sve svjetske medije koji su špekulirali o nastavku njegove karijere u Kuruvchi.

R.J.
Foto: AFP/pfc-kuruvchi.com

Pročitajte više